13.12.2008← Takaisin

Tanja Poutiainen voittoon La Molinan suurpujottelussa

Suomen Tanja Poutiainen on laskenut hienoon voittoon Espanjan La Molinassa käydyssä alppihiihdon maailmancupin suurpujottelussa. Poutiainen kukisti toiseksi tulleen Italian Manuela Mölggin kahdella sadasosalla.

Kolmanneksi laski Itävallan kokenut Nicole Hosp. Poutiainen latasi toisen kierrokseen laskuun kaikkensa ja oli koko kierroksen nopein, laskien yhteisajan 2:16.76.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Poutiainen oli neljäntenä. Kilpailua johti Itävallan Kathrin Zettel, joka kaatui toisella kierroksella johtopaikalta. Toisena oli Italian Manuela Moelgg ja kolmantena ruotsalainen Maria Pietilä-Holmner. Muut suomalaiset Tii-Maria Romar ja Sanni Leinonen eivät yltäneet toiselle kierrokselle. Sanni Leinonen laski ensimmäisellä kierroksella ulos ja Tii-Maria Romar jäi sijalle 45. Kärkeen Romarilla jäi matkaa 4.95 sekuntia.

Naisten alppihiihdon maailmancup jatkuu Espanjassa sunnuntaina pujottelulla. MTV3 ja Eurosport lähettävät kilpailun suorana alkaen kello 10.15.