Uutisen päiväys

14.12.2008← Takaisin

Tanja Poutiainen pujotteli kuudenneksi La Molinassa

    Naisten alppihiihdon maailmancup Espanjan La Molinassa jatkui sunnuntaina pujottelun merkeissä. Suomalaisista mukana oli Tanja Poutiaisen lisäksi Sanni Leinonen ja Tii-Maria Romar.

    Parhaiten suomalaisista menestyi odotetusti Poutiainen. Maailmancupin johtajan punaista liiviä kantava Poutiainen sijoittui haastavissa olosuhteissa käydyssä kilpailussa kuudenneksi. Muut suomalaiset Leinonen ja Romar keskeyttivät ensimmäisellä kierroksella.

    Poutiainen oli ensimmäisellä kierroksella kahdeksantena. Poutiaiselle sattui jyrkältä tullessa pieni virhe, joka pudotti hänen aikaansa. Ensimmäisessä väliajassa hän oli vielä johdossa, mutta virhe kostautui ja hän jäi Tsekin Sarka Zahrobskalle 0.29 sekuntia.

    Kilpailua hallitsi kummallakin kierroksella Saksan Maria Riesch. Riesch voitto toiseksi tulleen Lindsey Vonnin lähes puolellatoista sekunnilla. Kolmanneksi tänään pujotteli Itävallan Kathrin Zettel. Poutiainen onnistui toisella kierroksella parantamaan sijoitustaan nousemalla lopputuloksissa kuudenneksi.

    ”Todella hyvä viikonloppu oli minulle, pitää yrittää pitää tämä taso jatkossakin. Tänään kärkikaksikko meni ihan omaa vauhtia. Toinen kierroksen lasku oli virheetön ja vahva, mutta tänään se ei riittänyt kärkitahtiin”, Poutiainen kertoi.

    Suomalaiselta heltisi isot kiitokset kilpailun järjestäjille, vaikka sääolosuhteet olivat tänään vaikeat:

    ”Rinne pysyi todella hyvässä kunnossa kummallakin kierroksella, pitää kyllä iso kiitos järjestäjille siitä työstä antaa. Tykkäsin muutenkin rinteestä ja vaikeat olosuhteet sopivat minulle. Seuraavaksi jatketaan Itävallan Reiteralmiin leirille ja siellä analysoidaan viikonlopun laskut ja lähdetään korjaamaan mahdolliset virheet”.

    Poutiainen putosi alppihiihdon kokonaiscupissa toiselle sijalle Vonnin, mutta suurpujottelussa hän aikoo pitää punaisen liivin.

    ”Kova tavoite se on, mutta kynsin ja hampain siitä pidetään kiinni. Kisa kerrallaan mennään ja joka kisassa lähden laskemaan oman tasoisen suorituksen, katsotaan sitten kauden lopussa kenelle se voittajan liivi kuuluu” Poutiainen totesi.