Uutisen päiväys

30.11.2008← Takaisin

Tanja Poutiainen jatkoi hyvää suomalaispäivää FIS:n maailmancupissa

    Rukalla pidetyn Nordic Openingin lauantai-ilta päättyi suomalaisjuhliin mäkihypyn joukkuekilpailussa. Sama meno jatkui myös alppihiihdossa, kun alppihiihdon maailmancup jatkui Levin pujottelukisojen jälkeen naisten osalta Yhdysvaltain Aspenissa suurpujottelulla. Suomalaisista mukana oli ainoastaan Tanja Poutiainen, muiden naisten keskittyessä Eurooppa-cupiin ja FIS kilpailuihin Pohjoismaissa.

    Kilpailun ensimmäisellä kierroksella koettiin dramatiikka, kun Espanjan Maria Jose Rienda kaatui pahan näköisesti ja ajautui ulos radalta. Olosuhteet kilpailussa olivat haasteelliset, kun lumimyräkkä piinasi Aspenin aluetta. Tämä koitui myös Riendan kohtaloksi, mutta myös moni kilpailun kärkeen kaavailtu laskija ajoi ulos radalta jo ensimmäisellä kierroksella, kuten esimerkiksi Italian Manuela Moelgg ja Itävallan Nicole Hosp.

    Suomen Tanja Poutiainen pääsi starttaamaan Itävallan valmentajan merkkaamalle toiselle kierrokselle hyvissä hyökkäysasemissa. Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena. Kilpailun johtopaikkaa ensimmäisen kierroksen jälkeen hallitsi Italian Denise Karbone 0.28 sekunnin erolla Poutiaiseen. Karbonin ja Poutiaisen väliin onnistui vielä kiilaamaan Itävallan Elisabeth Görgl.

    ”Todella vaikeat olosuhteet oli, mutta kun aamulla heräsin niin olin oikeastaan aika tyytyväinen, että keli oli mitä oli”, Poutiainen totesi ensimmäisen kierroksen laskustaan.

    Toisella kierroksella Poutiainen laski kolmanneksi viimeisenä ja onnistui tulemaan maaliin ilman suurempia virheitä. Vaikeat olosuhteet hallitsi parhaiten nuori ranskalainen Tessa Worley. Voittaja Worley onnistui nousemaan voittoon ensimmäisen kierroksen kuudennelta sijalta, voittaen toiseksi laskeneen Poutiaisen 0.28 sekunnilla. Poutaisen jälkeen kolmannelle sijalle nousi Elisabeth Görgl. Ensimmäisen kierroksen johdossa ollut Denise Karbon epäonnistui toisessa laskussaan ja putosi sijalle 15.

    ”Todella tyytyväinen olen tämän päivän laskuihin ja hyvällä mielin lähden huomisen pujotteluun. Tänään oltiin kärjessä näissä olosuhteissa ja jos keli jatkuu samanlaisena, kuten on ennustettu niin todella hyvät mahdollisuudet on nousta ensi kertaa tänä vuonna pujottelussa palkintopallille huomenna” Poutiainen totesi pujottelun Free skiing –session jälkeen.

    ”Tunnelmaa nostaa vielä, kun kuuli miten muilla suomalaisilla on mennyt maailmancupissa, todella hieno homma, että pojat ovat pärjänneet kotikisoissa”.

    Kilpailun tulokset Kansainvälisen Hiihtoliiton sivuilla osoitteessa: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=54044

    Alppihiihdon naisten maailmancup jatkuu sunnuntaina pujottelulta Aspenista. MTV MAX kanavalla kilpailu on nähtävissä suorana lähetyksena kello 18.45 alkaen.