27.11.2004← Takaisin

Tanja Poutiainen jälleen palkintopallilla Aspenissa

Tanja Poutiaisen huippuvire jatkuu. Maailmancupin ensimmäisessä pujottelussa Aspenissa hän sijoittui kolmanneksi.

Lauantaina 27.11.2004 naisten alppihiihdon maailmancup jatkui pujottelulla Aspenin rinteillä Yhdysvalloissa. Suomalaisista mukana olivat eilen suurpujottelun voittanut Tanja Poutiainen sekä ainoastaan pujottelua laskeva Henna Raita.

Poutiainen todisti omaavansa rautaiset hermot, eikä ottanut pujottelusta  paineita edellisen päivän suurpujotteluvoitosta huolimatta. Numerolla yksi rinteeseen syöksynyt Poutiainen piti paikkansa ensimmäisen kierroksen alusta loppuun. Tiukan vastuksen antaneet Ruotsin Anja Pärson ja Kroatian Janica Kostelic pysyivät Poutiaisen takana, Pärson viiden ja Kostelic 67 sadasosan päässä.

Henna Raita osoitti hänkin olevansa oivassa kunnossa. Numerolla 35 startannut Raita laski puhtaasti kuluneesta radasta huolimatta ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen hienosti 16. Eroa Poutiaiseen kertyi 2,35 sekuntia.

Toisen kierroksen alkaessa eilenkin kisaa häirinnyt lumisade oli jälleen alkanut. Se ei kuitenkaan suuremmin häirinnyt itse kilpailua.

Henna Raita starttasi toiselle kierrokselle 15 ja laski puhtaannäköisen laskun. Vauhti ei kuitenkaan aivan riittänyt ja sijoitus lopputuloksissa putosi sijalle 23. Kauden avaus toi kuitenkin Raidallekin maailmancuppisteitä.

Poutiainen starttasi toiseen laskuun viimeisenä. Vaikean oloinen lasku ei riittänyt voittoon asti, mutta toi palkintopallipaikan. Hienoa jatkoa eiliselle suurpujottelun voitolle toi pujottelun kolmas sija. Voittoon laski hurjaan vauhtiin päässyt Kroatian Janica Kostelic, joka repi toiseksi tulleeseen Ruotsin Anja Pärsoniin eroa peräti 1,27 sekuntia. Näin ollen Poutiaisen ja Pärsonin ero oli vain viisi sadasosaa.

Huomenna jatketaan toisella naisten pujottelulla.