Uutisen päiväys

4.2.2004← Takaisin

Tande odotettu mestari, Kähkönen yhdeksäs

Petter Tande oli jopa odotettua ylivoimaisempi mestari nuorten MM-kisojen yhdistetyn normaalikilpailussa Norjan Strynissä. Hopeamitalisti Tino Edelmann hävisi 2.30,7. Ville Kähkönen oli vesisateessa parhaana suomalaisena yhdeksäs.

Anssi Koivuranta oli kymmenes, Janne Ryynänen 19:s ja Antti Lehtinen 36:s.
Tande oli kilpailun ainoa ennakkosuosikki ja otti johdon jo mäkiosuudella. 99,5 ja 95 metrin hypyt toivat 26 sekunnin etumatkan keskinkertaiseksi hiihtäjäksi tiedettyyn Itävallan David Zauneriin. Venäjän Dimitri Matejev oli mäkiosuuden kolmas ja pääsi ladulle 1.26 Tanden jälkeen.
Kähkönen ja Koivuranta jakoivat mäkiosuuden kahdeksannen sijan, takaa-ajettavaa Tandeen 2.16. Kähkösen mahdollisuudet mitaliin olivat täysin realistiset, sillä rovaniemeläinen tiedetään vahvaksi hiihtäjäksi. Keskiviikkona ei kuitenkaan ollut Kähkösen päivä ja sijoitus jäi yhdeksänneksi. Pronssimitaliin jäi eroa 1.26,4.
- En jaksanut, reidet menivät ihan tukkoon. Alussa tuntui hyvältä, mutta ei sitten ollut minun päivä. Jos matka olisi ollut kilometrin pidempi, en olisi jaksanut, Kähkönen huokaisi.
Koivuranta oli huomattavasti Kähköstä iloisemman oloinen. Kähkösen kanssa samaan aikaan hiihto-osuudelle sännännyt kuusamolainen hiihti joukkuetoverinsa tuntumassa koko matkan. Koivurantaa mietitytti lähinnä ensimmäinen kilpailuhyppy, joka jäi 87 metriin.
- En tiedä, miksi se ei lentänyt. Jouduin tosi pitkään odottamaan ylhäällä tornissa, vettä satoi ja olikohan vauhdit huonot. En tiedä, tekniikasta en löydä korjattavaa. Samanlainen hyppy se oli kuin toinenkin, Koivuranta ihmetteli.
Kuusamolaisen toinen hyppy kantoi 91,5 metriä. Nuorukainen itse luonnehti sitä normaalisuoritukseksi.
Perjantaina yhdistetyssä kilpaillaan joukkuekilpailu yhteislähtönä.