Uutisen päiväys

3.2.2004← Takaisin

Tande nuorten MM-yhdistetyn ainoa voittajasuosikki

Yhdistetyn kilpailijat aloittavat nuorten MM-urakkansa keskiviikkona, jolloin kilpaillaan normaalikilpailu Isäntämaan Petter Tande on ainoa voittajasuosikki.

Suomalaisnelikko kilpailussa on Ville Kähkönen, Janne Ryynänen, Anssi Koivuranta ja Antti Lehtinen. Maailmancupissa kahdeksantena oleva Tande on ainoa voittajasuosikki. Tuorein näyttö Tanden tasosta oli Sapporon maailmancupin sprintin kakkostila Hannu Mannisen jälkeen. Suurin suomalaistoivo on Ounasvaaran Hiihtoseuran Ville Kähkönen, joka on ollut koko talven vahvassa hiihtokunnossa, mutta hyppy on ollut hakusessa. Hyppy on kuitenkin kauden päätavoitteen alla ollut parempaan päin. 
- Villeltä uskaltaa odottaa sijoitusta kymmenen sakkiin, valmentaja Jukka Ylipulli sanoi.
Viime vuonna Kähkönen oli nuorten MM-kisojen sprintissä seitsemäs. Strynissä päätöspäivän sprinttikilpailu jää Kähköseltä väliin, sillä hänen on ennätettävä Rovaniemelle ylioppilaskirjoitusten kuuntelukokeeseen. Suomalaisviisikon
mielenkiintoisimmat nimet ovat vuonna 1988 syntyneet lupaukset Anssi Koivuranta ja Ryynänen.
- Janne ja Anssi voivat Strynissä olla ihan mitä vaan. Mäen jälkeen he ovat varmasti korkealla, mutta hiihtovauhti ei vielä riitä ihan kärkeen. Heille ei kannata asettaa mitään sijoitustavoitteita, sillä he ovat kuitenkin ali-ikäisiä. Tavoitteena on tehdä onnistuneita suorituksia, Ylipulli selvittää.
Ounasvaaran Hiihtoseuraa edustava Ryynänen oli nuorten MM-kisoissa viime vuonna sprintissä 15:s. Kuusamon Erä-Veikkoja edustavan Koivurannan viime kausi meni sairastellessa, mutta tänä vuonna hän on ollut B-maailmancupissa ensimmäisellä periodilla parhaimmillaan seitsemäs.
Joukkuekilpailussa Suomi oli viime vuonna kuudes, mutta tänä vuonna mitalikin on kaiken onnistuessa mahdollinen. Ennakolta vahvoja joukkueita ovat ainakin Norja, Saksa, Itävalta, Sveitsi ja Ranska, joten tunkua mitalitaistoon on.

Mäkiosuus hypätäan Bjørkelibakken K90:ssä Suomen aikaa kello 11 alkaen. Harjoitusten tuloksia http://www.jvm-stryn.no