20.3.2004← Takaisin

Tallus yllätti Mannisen

Jaakko Tallus voitti hieman yllättäen yhdistetyn sprintin SM-kultaa lauantaina Kuopiossa. Maailmancupin voittaja Hannu Manninen sai tyytyä hopeaan, cupin kolmonen Samppa Lajunen pronssiin.

Mestaruus oli Talluksen ensimmäinen aikuisten sarjassa talvella. KesäSM-kilpailuissa Tallus voitti mestaruuden vuonna 2000. Kilpailu ratkesi mäkiosuudella, kun Tallus liiteli 127 metriä. Lähimmäksi pääsi Jouni Kaitainen (117), mutta Manninen jäi 112 metriin ja Lajunen 109,5 metriin. Etumatka Kaitaiseen oli 7,5 kilometrin hiihto-osuudelle lähdettäessä 54 sekuntia, Manniseen 1.20 ja Lajuseen 1.32.

Manninen oli odotetusti hiihdon nopein, mutta pääsi vain 6,4 sekunnin päähän Talluksesta. Yhdistetyn uransa viimeisiä kilpailuja kiertävä Lajunen hävisi Tallukselle lopulta 55,9 sekuntia.

Yhdistetyn SM-kilpailut jatkuvat ensi viikonloppuna Rovaniemellä.