20.9.2008← Takaisin

Tallus yhdistetyn Suomen mestariksi

Mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kilpailut käynnistyivät Kuopiossa yhdistetyllä. Yleisen sarjan kärkikolmikko ei tarjonnut yllätyksiä, vaan mitalit menivät tuttuihin osoitteisiin. Voiton nappasi Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus, joka piti kärkipaikkaa mäkiosuudelta saakka.

Talluksen hyppy kantoi Puijon HS128-mäessä 125 metriä ja hän pääsi starttaamaan 10 kilometrin rullasuksikisaan 27 sekuntia ennen Janne Ryynästä. Ryynänen hyppäsi 121 metriä ja piti kilpailun kärkipaikkaa hallussaan hiihto-osuudella. Rovaniemeläisen kohtaloksi koitui kuitenkin sauvarikko, ja hän joutui päästämään Talluksen edelleen pari kierrosta ennen maalia Väinölänniemen stadionilla. Eroa miesten välillä oli maalissa 9 sekuntia. Kolmas oli Anssi Koivuranta, jonka kilpailu kaatui mäkiosuuteen. Hyppy kantoi vain 109 metriä ja eroa kärkeen kertyi 1:30. Kuusamolaisen ero Tallukseen kasvoi 1:51 minuuttiin hiihto-osuudella.

Myös alle 18-vuotiaiden SM-mitalit olivat jaossa. Mukana oli runsas edustus virolaisia urheilijoita ja paras molemmissa lajeissa olikin kilpailuun ulkopuolisena osallistunut Kaarel Nurmsalu. SM-kulta meni kuitenkin LHS:n Jesse Jääskeläiselle, joka oli paras suomalainen ja hyppäsi HS100-mäessä 99,5 metriä ja oli 10 kilometrin matkalla joukon kolmanneksi nopein. Hopeaa sai LHS:n Mikke Leinonen ja pronssilla oli JHS:n Joel Kuhlberg.