Uutisen päiväys

29.7.2008← Takaisin

Tallus ja Koivuranta palkintopallilla Oberstdorfissa

Yhdistetyn kesä GP:n toinen kilpailu sujui suomalaisittain hienosti. Jaakko Tallus sijoittui tiukkaan kirikilpailuun huipentuneessa kisassa toiseksi ja Anssi Koivuranta kolmanneksi - samalla ajalla!

Yhdistetyn kesä Grand Prix:n toinen osakilpailu käytiin tiistai-iltana Saksan Oberstdorfissa. Tiistain kilpailuohjelman mukaista mäkikierrosta ei päästy hyppäämään, joten uuden kokeilun mukaisesti maanantaina hypätty karsintakierros muutettiin kilpailukierrokseksi ja sen perusteella määritettiin erot gundersenin hiihto-osuudelle.

Suomalaisittain lähtölista hiihto-osuudelle näytti hyvälle, sillä Anssi Koivuranta voitti karsinnan hypättyään 133,5 metriä. Koivuranta pääsi hiihto-osuudelle 17 sekuntia ennen toiseksi tullutta David Zauneria. Jaakko Tallus hyppäsi myös hienosti 129 metriä ja pääsi puolestaan starttaamaan neljäntenä ladulle, 26 sekuntia Koivurannan perässä. Kesäflunssan vaivaama Janne Ryynänen päätti jo aamulla jättää tämän päivän kilpailun väliin ja kerätä voimia Sveitsein Einsiedelnissä käytävään viimeiseen osakilpailuun.

Suomalaiskaksikko pysyi koko hiihto-osuuden ajan kärkiviisikossa. Kahteen viimeisen kirikierrokseen ja tiukkaan loppusuorataisteluun huipentunut rullahiihto-osuus päättyi kovana luistelijana tunnetun Itävallan Mario Stecherin voittoon. Suomalaiskaksikko tuli maaliin yhtä aikaa, heti Stecherin perässä. Maalikamera vertailun jälkeen todettiin Talluksen tulleen maaliin varpaan mitalla ennen Koivurantaa.

Päävalmentaja Kimmo Savolainen oli syystä tyytyväinen kilpailun kulkuun ja lopputulokseen.
- Oli hyvä päätös tänään, että käytettiin tuota karsintaa varakilpailuna. Täällä on ollut niin aurinkoinen ja lämmin päivä, että virtausten vuoksi tasapuolisia kilpailuolosuhteita olisi saatu kytätä ja kytätä. Oberstdorfin hiihtorata sopi meidän pojille paremmin, oli selvästi rankempi kuin edellisessä kisassa, kehui Savolainen.

Suomalaisten hiihtovauhdissa pysyminen rullaluistimilla on ollut positiivinen yllätys.
- On hienoa, että nämä kilpailut ovat menneet näin hyvin. Anssilla on vain pari harjoitusta rullaluistimilla takana ja Jaakolla oli luistimet tänä aamuna ensimmäisen kerran jalassa tänä kesänä, toteaa Savolainen.

Savolainen luonnehtii GP:n kilpailumenestystä kivaksi piristysruiskeeksi kovan kesäharjoittelukauden keskellä.
- On hyvä fiilis, piristysruiske koko joukkueelle. On tietenkin mukavaa nähdä hymy poikien kasvoilla – tästä on hyvä jatkaa, kertoo Savolainen tyytyväisenä.

Tuloskooste
Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix 2008
29.7.2008 Oberstdorf GER, gundersen HS 137/15.8km
1. Mario Stecher AUT 29:32.5
2. Jaakko Tallus +0.5
3. Anssi Koivuranta +0.5

Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix 2008 – tilanen 2/3 kilpailun jälkeen
1. Mario Stecher 122
2. Georg Hettich 118
3. Anssi Koivuranta 110
6. Jaakko Tallus 80

Tulokset ja kalenteritiedot
www.fis-ski.com

Yhdistetyn kesä Grand Prix:n kolmas ja kesäkiertueen viimeinen kilpailu käydään perjantaina 1. elokuuta Sveitsin Einsiedelnissä.