Uutisen päiväys

6.3.2004← Takaisin

Takahashille toinen voitto Salpausselältä - Lajunen kolmas ja Manninen neljäs

Japanin Daito Takahashi otti jo mäkiosuudella selvän johdon muista ja piti paikkansa hiihdon jälkeen selvällä erolla seuraavaan, Itävallan Felix Gottwaldiin. Samppa Lajunen oli kolmas ja mäen jälkeen sijalla 26 ollut maailmancupin voittaja Hannu Manninen huiman hiihdon jälkeen neljäs.

Yhdistetyn maailmancupin viimeisessä osakilpailussa oli suomalaisittain historian tuntua. Hannu Manninen oli jo varmistanut maailmancupin voittonsa. Huono onni mäkiosuuden toisessa hypyssä pisti miehen tiukkaan paikkaan 15 km:n hiihto-osuudella. Tuttuun tapaansa Manninen ohitti miehen toisensa jälkeen ja oli maalissa  kaventanut 3.45,2 eron kärkeen 54.8:aan. Sijoitus oli neljäs. Maalissa mies vähän harmitteli toista hyppyään, kuvasi kuitenkin oloaan tyytyväiseksi ja rentoutuneeksi.

Kolminkertainen olympiavoittaja Samppa Lajunen puolestaan eli historiallisia hetkiä: hän oli päättänyt, että tämä kolmossijaan päättynyt mc-kilpailu olisi hänen uransa viimeinen. Komean finaalin jälkeen hän ei vielä suostunut spekuloimaan tulevaa. "Juhlitaan nyt tätä ensin."

Historiallinen kilpailu oli myös Suomen joukkueen päävalmentajalle Jyri Pelkoselle. Myös hänelle kilpailu oli viimeinen maajoukkueen ruorissa. Kauden jälkeen hän on siirtymässä Vuokatin urheiluopiston valmennuskeskuksen johtajaksi.

Kolmanneksi paras suomalainen oli Jaakko Tallus. Jouni Kaitainen oli 21:s. Suomalainen ilonaihe oli jälleen myös nuori, 15-vuotias Anssi Koivuranta. Hän oli mäkiosuuden jälkeen peräti toisena ja hiihti pitkän hiihtomatkan hienosti. Maailmancupin pisteillä jälleen, 24:s. Melkein pisteiden makuun pääsi myös toinen juniori, Janne Ryynänen, joka oli 31:s.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/

Lisätietoja: http://www.lahtiskigames.com/