Uutisen päiväys

27.10.2008← Takaisin

Suunnon ja Hiihtoliiton yhteistyö syvenee

Suunnon ja Suomen Hiihtoliiton viime vuonna virallistama pitkäaikainen yhteistyö tiivistyy, kun Suunto ryhtyy tukemaan maastohiihtoa myös taloudellisesti.

Suomen maajoukkuehiihtäjät ovat jo vuodesta 2003 alkaen osallistuneet Suunnon sykemittareiden kehittämiseen. Hiihtäjien palautteen avulla Suunto t6– ja Suunto t6c–mallien toiminnallisuus on räätälöity parhaimmilleen huippu-urheilijoiden tarpeisiin. Hiihtäjät ovat testanneet kehitysvaiheessa olevia tuotteita, ja soveltaneet uusia toimintoja harjoittelun seuraamiseen ja sen laadun parantamiseen.

Suunnon sykemittarit ovat erityisesti auttaneet maajoukkuehiihtäjiä ja valmentajia seuraamaan huippu-urheilijoille tärkeää kuormittumisen ja palautumisen suhdetta. Uusien Suunto t6c-mittarien avulla hiihtäjät voivat seurata harjoituksen aiheuttamaa rasitusta reaaliajassa harjoituksen aikana. Näin saadaan kovissa harjoituksissa aikaan toivottu vaikutus, ja toisaalta varmistetaan, että kevyiden lenkkien rasitus pysyy riittävän matalalla tasolla. Tietokoneanalyysin avulla hiihtäjät voivat myös seurata harjoittelun kokonaiskuormitusta ja päivittäistä palautumista.

"Meille on tärkeää, että Suunto arvostaa ja luottaa maastohiihtomaajoukkueemme toimintaan. Tuotekehitystyön avulla voimme olla kehityksen kärjessä myös tällä alalla. Suunnolla on tärkeimmät mittarit ja apuvälineet harjoittelun laadun seurantaan - maajoukkueellemme on erittäin tärkeää, että heillä on parhaat mittarit käytössään matkalla kohti Vancouverin talviolympialaisia. Yhteistyö Suunnon kanssa takaa myös sen, että nuorten St1-ryhmämme saa edullisesti huippulaatuiset mittarit käyttöönsä", Suomen Hiihtoliiton maastohiihdon lajijohtaja Per-Ole Lindell sanoo.

”Suomen maajoukkuehiihtäjät ovat hyödyntäneet Suunnon edistyksellisimpiä huippu-urheilijoille kehitettyjä harjoitustyökaluja koko niiden olemassaolon ajan. Yhteistyö on ollut erittäin arvokasta tuotekehityksen kannalta, mutta vähintään yhtä tärkeää meille on hiihtäjien sitoutuminen tuotteisiimme. Se on vahva merkki onnistuneesta työstä meille uudella markkina-alueella”, toteaa toimitusjohtaja Juha Pinomaa. ”Haluamme jatkossakin tukea Suomen hiihtäjien määrätietoista työtä kohti menestystä tarjoamalla heille parhaat mahdolliset työkalut harjoittelun optimointiin ja seurantaan, ja monivuotisen tuotekehitysyhteistyön lisäksi aloitamme nyt markkinointiyhteistyön.”

Suunto on johtava kestävyysurheiluun, outdoor-lajeihin ja sukellukseen tarkoitettujen urheiluinstrumenttien suunnittelija ja valmistaja. Suunnon tuotteissa kellomainen ulkonäkö ja käytettävyys yhdistyvät lajikohtaisten tietokoneiden ominaisuuksiin. Suunnon pääkonttori sijaitsee Vantaalla. Yritys työllistää yli 500 ihmistä eri puolilla maailmaa ja toimittaa tuotteitaan yli sataan maahan. Yritys on Amer Sports Oyj:n tytäryhtiö. www.suunto.com