Uutisen päiväys

22.2.2008← Takaisin

Super-G sujui Sandellilta mallikkaasti

Kanadan Whistler isännöi viikonloppuna alppihiihdon maailmancupia, kun kiertue siirtyi Euroopasta vuoden 2010 olympiamaisemiin Brittiläiseen Kolumbiaan

Tänään torstaina laskettiin miesten super-G, jossa suomalaisista mukana oli Marcus Sandell. Päivän kisa oli Sandellille ensimmäinen maailmancupin vauhtilajistartti.

”Olihan se hauskaa ja ihan ok ekaksi (super-G)kisaksi maailmancupissa. Ihan rento lasku, vähän tuli ehkä turhia sladeja ja liian pyöreitä käännöksiä”, Sandell analysoi hyvällä mielellä.

Aurinkoisessa parin asteen pakkassäässä lasketussa kisassa Sandell sijoittui 48:nneksi vajaan 70 laskijan joukossa. Kilpailun voitti Itävallan Christoph Gruber ennen maanmiestään Hannes Reicheltia. Kolmas oli Slovenian Ales Gorza.

Sandellin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu laskea lisää vauhtilajien kisoja, erityisesti teknisiä super-G-ratoja, kuten tämän päivän rata oli.

”Tykkään teknisistä radoista. Jatkossa haluan laskea näitä kisoja lisää, mutta turhia riskejä ei oteta. Syöksyäkin ehkä joskus”, puntaroi Sandell, joka laski nyt ensimmäistä kertaa tulevan olympiarinteen.

Nuoren Sandellin tähtäimessä ovatkin 2010 vuoden olympialaiset ja vaikka Whistleriin oli matkustamista, oli Sandell tyytyväinen päästessään tutustumaan olympia-areenaan.

”Nyt tiedän millaiset rinteet Vancouverissa on, ei tarvitse sitten tulla tänne ensimmäistä kertaa. Ja olympialaisissa lasken super-G:tä tekniikkalajien lisäksi”, jatkoi tavoitteensa tietävä Sandell.

Lauantain 23.2. suurpujotteluun suomalaisista starttaa Sandellin lisäksi Jukka Leino. Kilpailu alkaa Suomen aikaa klo 20 ensimmäisellä kierroksella ja jatkuu toisilla laskuilla klo 23 alkaen.
MTV3 MAX näyttää kilpailun suorana 19.50 alkaen.

Tulokset
Miesten super-G, Whistler (CAN) 21.2.2008:
1) Christoph Gruber, AUT, 1.26,60, 2) Hannes Reichelt, AUT, +0,03, 3) Ales Gorza, SLO, +0,11 …
48) Marcus Sandell, FIN, +2,52

Tulokset kokonaisuudessaan
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=51145