Uutisen päiväys

20.4.2007← Takaisin

Suomun lentomäkihanke etenee

Lentomäen rakentamisesta Suomeen on keskusteltu pitkään. Suomulla asiassa on edetty toistaiseksi toiseen esivaiheeseen.

Lentomäkihanke on Suomessa tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa. Suomulla suunnitelmat ovat pisimmällä, kun ensimmäinen esivaihe on jo valmiina. Haastavinta on saada rahoitus näin mittavalle hankkeelle. Jos lentomäki Suomulle rakennetaan, se valmistuu aikaisintaan vuonna 2011. Hanke on suuri ja kallis projekti, mutta ei täysin mahdoton.
 
Suomulla ei kaavailla pelkkää lentomäkeä, vaan alue yleisestikin muutettaisiin ympärivuotiseksi liikunta- ja toiminta-alueeksi, jossa olisi mm. freestylen suorituspaikat, pyöräilyä ja monenlaisia matkailuaktiviteetteja. Tämän projektin investointien summaksi on arvioitu noin 72 miljoona euroa.

Suomeen lentomäkeä on kaavailtu mm. Suomulle ja Aavasaksalle. Suomen lisäksi myös Norjassa ja Japanissa on vireillä lentomäkihanke. Euroopassa toimivia lentomäkiä on viisi. Ensi keväänä, kun kaikki esiselvitykset on tehty, ratkeaa eteneekö Suomun lentomäkihanke rakennusvaiheeseen asti.

– Mäkihypyssä mäet kasvavat ja hypyt pitenevät. Suomi tulee tarvitsemaan lentomäkeä. Luonnonolosuhteiden nähden paras paikka olisi pohjoisessa. Lentomäkihanke selvitetään perinpohjaisesti, koska nyt puhutaan merkittävistä summista. Projektin toteuttamiseen tarvitaan vahvaa poliittista tahtoa. Tarvitsemme ja haluamme lentomäen, mutta paikka on vielä arvoitus. Suomulla projekti on hyvässä vaiheessa, Suomen Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen toteaa.

 Heidi Hautamäki