Uutisen päiväys

14.1.2007← Takaisin

Suomi voittoon joukkuekilpailussa

Suomen joukkue otti upean voiton Italian Val di Fiemmen yhdistetyn joukkuekilpailussa. Suomen joukkueessa kilpailivat Jaakko Tallus, Ville Kähkönen, Anssi Koivuranta ja Hannu Manninen. Suomi nousi mäkiosuuden neljänneltä sijalta ladulla ykköseksi. Itävalta oli toinen ja Norja kolmas.

Italian Val di Fiemmessä käyty yhdistetyn joukkuekilpailu päättyi suomalaisriemuun. Suomen joukkue hyppäsi järjestyksessä Jaakko Tallus, Ville Kähkönen, Hannu Manninen ja Anssi Koivuranta. Suomalaisurheilijoiden suoritukset mäessä oikeuttivat neljänten tilaan. Eroa mäkiosuuden ykköseen Itävaltaan kertyi 37 pistettä. Se tarkoitti ladulle lähdettäessä 37 sekunnin takaa-ajoa. Lopulta Suomi voitti Itävaltaa 10,5 sekuntia.
- Hymy on herkässä. Hieno kilpailu koko joukkueelta. Hiihto oli jopa sellainen yläkantti suoritus, Suomen joukkueen päävalmentaja Jouko Karjalainen sanoi.

Suomen joukkue hyppäsi tasaisesti. Eniten pisteitä keräsi Jaakko Tallus 99,5 ja 101,5 metrisillä hypyillä.
- Jaakko hyppäsi loistavasti. Nyt mies on saannut hypyn sille tasolle, mille hänellä on edellytykset, päävalmentaja kertoi.

Oikeastaan vain Ville Kähkösen ensimmäinen hyppy (92 metriä) oli hivenen epäonnistunut. Kähkösen hyppyä edelsi vaihtelevat tuuliolot ja mies otettiin kaksi kertaa pois puomilta.
- Mäkiosuudella ehti jo vähän tulla tunne, että onko nuo tuulet aina meitä vastaan. Hannu ja Ville tulivat ensimmäisellä kierroksella tosi huonoihin rakoihin. Tässä kun hypätään kahdeksan hyppyä niin se kyllä tasoittaa tuulet. Koekierros meni aivan loistavasti joten ensimmäisen kierroksen epäonni vähän kismitti aluksi, Karjalainen kertoi.

Itävallan ykkösjoukkue oli mäessä kovassa iskussa. Jokainen joukkueen jäsenistä pääsi ainakin toisella hypyllään yli 100 metriä. Itävalta pääsi hiihto-osuudelle 32 sekuntia ennen Norjaa ja 37 sekuntia Suomen ja Itävallan kakkosjoukkueen edellä.

Suomi hiihti puolestaan järjestyksessä Kähkönen, Tallus, Koivuranta ja Manninen. Jo ensimmäisellä osuudella Ville Kähkönen hiihti kärkeä kymmenen sekuntia kiinni. Jaakko Tallus tuli osuudeltaan jo samaan aikaan itävaltalaisjoukkueiden kanssa. Itävalta oli asettanut kovimman hiihtäjänsä Felix Gottwaldin kolmannelle osuudelle. Itävaltalainen repäisikin puolen minuutin eron Suomen joukkueeseen, mutta kokonaisuudessaan Koivurannan esitys ladulla oli komea.
- Lenkki oli sama kuin eilisessä henkilökohtaisessa kisassa. Latu oli hyvä pohjainen ja se oli semmoin keskiverto maailmancupissa raskaudeltaan. Joissakin kohdissa nousuissa oli vähän pehmeää, mutta yleisesti tällä on loistavat olosuhteet. Karjalainen kuvaili.

Hannu Manninen lähti ankkuriosuudelle kuin lentämällä ja hiihti Itävallan kiinni. Mario Stecher oli viimeisen kilometrin käynnistyessä täysin vailla mahdollisuuksia suomalaisen hiihtohirmun käsittelyssä. Manninen ylitti maaliviivan 10,5 sekuntia ennen Itävaltaa. Norja hävisi 49,1 sekuntia Suomelle.
- Tuntuu, että hiihtöjärjestyksen valinta oli onnistunut kilpailijoihin verrattuna. Onnistuimme myös suksen valinnassa ja voitelussa. Kaikki hiihtivät upeasti. Anssin hiihto oli kertakaikkiaan mahtava. Mies hiihti siinä loppuosalla käytännössä Gottwaldin kanssa samaa vauhtia. Sitä ero ei jäänyt Hannulle liikaa kirittäväksi, tyytyväinen Karjalainen jutteli.

- Alunperin olimme kaavailleet Jaakkoa avausosuudelle, koska se on tosi tärkeää saada homma hyvin käyntiin. Villen eilinen loistava hiihto antoi hänelle avausosuuden ja hyvin poika suoriutui, Karjalainen jatkoi.

Suomen joukkue jää Italiaan harjoittelemaan samoihin maisemiin. Edessä on kuitenkin muutto korkeammalle.
- Tänään on vielä edessä muutto korkeammalle asumaan. Aina tuonne 1800 metriin asti. Täällä Predazzon maisemissa kuitenkin harjoittelemme tulevan viikon. Tästä sitten torstaina suuntaamme Seefeldiin, päävalmentaja Karjalainen lopetti.

 

Tulokset www.fis-ski.com

SportSignal

Tuomo Keskiväli