Uutisen päiväys

30.1.2011← Takaisin

Suomi seitsemänneksi nuorten MM-joukkuemäessä

Suomi jäi seitsemänneksi nuorten MM-kilpailuiden joukkuemäessä Otepäässä. Järjestyksessään Miika Ylipulli, Antti Määttä, Jarkko Määttä ja Sami Niemi hypännyt joukkue keräsi 826 pistettä. Pronssiin olisi tarvittu 50 pistettä enemmän. Mestaruuden vei Itävalta pistein 920,5 ennen Saksaa ja Norjaa.

Joukkueella oli hyvät edellytykset taistella ainakin pronssista, mutta valitettavasti ero siihenkin venähti jo ensimmäisellä kierroksella. Suomi oli avauskierroksen jälkeen kuudentena, 40 pisteen päässä silloin kolmantena olleesta Itävallasta.
”Minulla oli kaksi erittäin vaikeaa hyppyä. Minulla on siinä tosi ärsyttävä virhe heti keulan jälkeen, menetän tasapainoni ilmalennossa. Kun se virhe tulee pahimmillaan, ei siinä ole mitään mahdollisuuksia. Nyt se tuli kaksi kertaa perussyntiäni peräkkäin”, Niemi harmitteli 85,5 ja 84,5 metrin hyppyjään.
Jarkko Määttä jäi ensimmäisellään 83,5 metriin, mutta lenteli toisellaan jo 88,5 metriä.
”Ensimmäisessä lähti vähän varpaille paino. Olen kuitenkin positiivisella mielellä, kun sain tuohon toiseen parannettua. Tämä olisi voinut paremminkin mennä”, Määttä tuumi.
Erityisemmin eivät suorituksistaan intoilleet myöskään Määttä tai Ylipulli.
”Ensimmäinen (87 metriä) oli ihan hyvä. Toisessa (86 metriä) olisi ollut saumaa pidemmällekin, mutta se lipsahti ohi. Ihan kohtalaisesti”, Antti Määttä sanoi.
Miika Ylipulli oli tyytyväinen 87,5 metriä kantaneeseen toiseen hyppyynsä. Ensimmäisessä keli ei ollut suosiollinen eikä hyppykään (84 metriä) onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla.
Mäkihypyn ja yhdistetyn lajiryhmän parhaaksi saavutukseksi Otepään kisoissa jäi Sami Niemen seitsemäs sija henkilökohtaisessa kilpailussa.

Tulokset: www.fis-ski.com