Uutisen päiväys

7.2.2004← Takaisin

Suomi nousi neljänneksi nuorten MM-joukkueyhdistetyssä

Suomi jäi lopulta 18 pisteen päähän pronssista nuorten MM-kisojen joukkueyhdistetyssä Strynissä. Suomi oli neljäs, Norja voitti.

Suomen joukkueessa olivat Ville Kähkönen, Kai Kovaljeff, Anssi Koivuranta ja Janne Ryynänen. Mitali karkasi suomalaisilta perjantain hiihto-osuudella, jolloin joukkue jäi seitsemänneksi neljän minuutin ja 27 sekunnin päähän Norjasta.
Ville Kähkönen hiihti perjantaina vahvasti ja onnistui hyvin myös lauantaina mäkiosuudella. Mäkivireensä pitkän etsimisen jälkeen nuorten MM-kisoihin löytänyt Kähkönen hyppäsi K90-mäessä 93 ja 91,5 metrin hypyt. Ensimmäisessä hypyssä telemark-alastulo jäi uupumaan, joten pisteitä vähennettiin neljä.
- Ensimmäinen oli talven paras. Alastullessa koitin jotain tehdä, mutta pisteissä napit jäi puuttumaan, Kähkönen kuvasi.
Kähkönen oli keskiviikon normaalikilpailussa paras suomalainen (9:s), mutta joutuu jättämään sunnuntain sprinttikilpailun väliin. Ounasvaaran lukion abiturientti lähti lauantaina heti kilpailun jälkeen paluumatkalle kohti Rovaniemeä, jotta ehtisi maanantaiaamuksi ylioppilaskirjoitusten englannin kuuntelukokeeseen.
- Tottakai sprintin väliin jääminen harmittaa. Pitää kuitenkin mennä kuuntelu tekemään, Kähkönen tuumi.
Anssi Koivuranta jatkoi hyviä esityksiään joukkuekilpailussa. Kuusamolainen oli mäessä molemmilla kierroksilla toiseksi paras, hypyt kantoivat 95 ja 94 metriä.
- Nyt olen saanut tekniikan kohdalleen keulalla. Paranemaan päin ollut koko ajan, Koivuranta iloitsi.
Koivuranta hiihti perjantaina osuutensa neljänneksi nopein. Kauko Määtän hiihtovalmennettava humautti vitosen aikaan 15.14.
- Itsestä tuntui, että hiihto ei kulkenut. Mutta sitten kun näin ajan, niin olihan se ihan hyvin kulkenut. Koivuranta tuumi.
Sunnuntaina nuorten MM-kisoissa on ohjelmassa maastohiihtoviestien lisäksi yhdistetyn sprinttikilpailu.