Uutisen päiväys

22.1.2018← Takaisin

Suomi kahdeksas lentomäen MM-kilpailuiden joukkuekilpailussa

Suomen joukkue jäi tänään kahdeksanneksi joukkuekilpailussa Oberstdorfissa. Joukkueessa oli mukana kolme ensikertailaista, kun Antti Aalto, Jarkko Määttä ja Eetu Nousiainen osallistuivat ensimmäistä kertaa lentomäen MM-kilpailuihin. Janne Ahonen oli joukkueen neljäs urheilija.

Ensimmäisenä hypännyt Antti Aalto onnistui kisan edetessä parantamaan hyppyään lentomäessä useammalla metrillä. Aalto ponnisti ensimmäisellä hypyllään 177 metriä, toisella 184 metriä.

- Tänään oli pikkuisen parempia hyppyjä kuin aikasemmin tällä reissulla. Vielä tietenkin jäi niihin petrattavaa, mutta ei nyt tarvinnut ihan tyhjin taskuin kuitenkaan lähteä, kommentoi Aalto.

Myös Eetu Nousiainen osallistui ensimmäistä kertaa lentomäen arvokisoihin ja hyppääminen tuntui paranevan hyppy hypyltä. Hypyt kantoivat 177 ja 180 metriä.

- Henkilökohtaisesti ihan hyvät fiilikset. Koko ajan hyppääminen on menossa parempaan suuntaan ja pikkuhiljaa alkoi mittakin näyttämään siltä, että uskaltaa sanoa, että joskus on käynyt lentomäessä. Onhan siinä vielä parannettavaa, pikkuisen vielä vanhaa virhettä tulee siinä. Sen kun saa karsittua pois ja saa varmuutta ja itseluottamusta tekemiseen, kyllä se sieltä sitten rupeaa löytymään. Pidempiäkin hyppyjä pystyy hyppäämään kuin vaan suurmäestä, ne on aina ainutlaatuisia kokemuksia, kertasi Nousiainen kilpailukokemustaan viikonlopulta.

Kilpailun voitti Norjan joukkue.

Tulokset kokonaisuudessaan

Urheilijoiden kommentit Soundcloudissa
Antti Aalto
Eetu Nousiainen