Uutisen päiväys

19.1.2004← Takaisin

Suomen yhdistetyn joukkue tiistaina Japaniin kolmen kilpailun kiertueelle

Suomen yhdistetyn joukkuekin lähtee tiistaina jälleen reissuun pienen huilin jälkeen. Maailmancup jatkuu Japanissa kolmella kilpailulla, joista ensimmäinen on Nayorossa perjantaina ja muut kaksi Sapporossa (25. ja 27.1.). Tällä kertaa suomalaiset pääsevät taittamaan Helsinki-Tokio-Helsinki-reitin suorilla lennoilla.


- Matkustusaikataulu on kohdallaan. Tiistaina Tokiosta lennetään Asahikawaan, josta on noin tunnin bussimatka Nayoroon. Heti Sapporon toisen kisan jälkeen lennetään Tokioon ja siitä seuraavana päivänä Helsinkiin. Verrattuna Frankfurtin kautta lentämiseen, pelkästään koneessa istumista tulee nyt 14 tuntia vähemmän, päävalmentaja Jyri Pelkonen selvittää tyytyväisenä.
Nayorosta on Sapporoon kolmen tunnin bussimatka. Jouhevista matkustusaikatauluista huolimatta ohjelma on tiivis.
- Eihän tuossa nähtävyyksiä ehdi katselemaan, Pelkonen hymähtää.
Itään päin matkustettaessa moni taistelee aika-eron aiheuttamien ongelmien kanssa. Pelkonen ei usko, että aikaerot tulosliuskaa juurikaan muuttaisivat, vaikkei sopeutumisaikaa päivätolkulla olekaan.
- Aikaero-ongelmiin auttaa parhaiten, kun nukkuu menomatkan mahdollisemman tarkkaan. Suomalaisistakin kaikki ovat Japanissa käyneet jo useita kertoja, joten he tietävät, mitä on odotettavissa, Pelkonen sanoi.

Kuisma tyrkyllä takaisin maailmancupiin

Jouni Kaitaisen hiihtovauhti on ollut joulukuun lopun sairastelun jälkeen kateissa, ja sijoitukset sen mukaisia.
- Eihän tuo vielä vakuuta, Seefeldin jälkimmäisen kisan hiihto oli tosin puoleen väliin asti jo hyvän oloista, joten mäen mennessä hyvin vauhtiakin
löytynee, Pelkonen uskoo.
Taukoa edeltäneeseen kahteen viikkoon mahtui viisi maailmancupin kisaa, joten tauolla hiihtopuolen harjoittelu on Pelkosen mukaan ollut enemmänkin pitkiä ja rauhallisia lenkkejä.
- Jaska ja Jouni ovat hioneet hyppyjään valmentajansa Ari-Pekka Nikkolan kera Kuopiossa. Ainakin kuulopuheiden mukaan treenit ovat sujuneet suotuisasti,
Pelkonen tiesi.
Antti Kuisma putosi toiselle periodille B-maailmancupiin. Kuisma on jatkuvasti ollut hiihto-osuuden nopeimpia ja esimerkiksi sunnuntaina Schierkessä
yhteislähdössä nopein. Maailmancupiin paluun suurin kompastuskivi on hyppääminen.
- Siitähän se on kiinni. Jos Antti sijoittui periodin loppukisoissa kymmenen sakkiin, ollaan lähellä nousua, Pelkonen arveli.

Maailmancupissa Saksan Ronny Ackermann johtaa, mutta Hannu Manninen hiostaa jo kuuden pisteen päässä. Samppa Lajunen on kolmantena.

Tulokset: www.fis-ski.com