Uutisen päiväys

18.1.2005← Takaisin

Suomen Ski Cross-laskijat vahvoina talviuniversiadeissa

Suomen maajoukkueen Juha Haukkala otti kultaa ja Jenni Kilpinen hopeaa talviuniversiadien Ski Crossissa Itävallan Innsbruckissa. Juhlan tunnelmaa riitti maalialueella.

Suomen universiadi-joukkueen mitalipotti kasvoi kerta heitolla roimasti, kun Ski Cross –kisa oli päättynyt Seefeldin Casino Areenalla myöhään eilen illalla. Suomi lähti finaaliin laajalla rintamalla, kun miehistä neljä sekä Jenni Kilpinen selvittivät tiensä karsinnoista. Miesten puolella oli hieman huonoa tuuria, koska joka kierroksella yhdessä neljän kilpailijan välierissä nähtiin kaksi, tai jopa kolme, suomalaista kamppailemassa kahdesta jatkopaikasta. Lopulta molempiin finaaleihin laski yksi suomalainen.

 Jenni Kilpinen juhli maalissa tallikaverinsa Karin Huttaryn kanss kaksoisvoittoa. Naiset ovat tuttuja saman suksivalmistajan tallista ja he ovat kiertäneet maailmancupin kisoja yhdessä.

- Viimeisessä laskussa sain tosi huonon lähdön, vaikka kaikki muut lähdöt olivat varmaan kauden parhaita. Viimeisessä finaalilaskussa menin viivalle suoraan kelkasta, joka kuljettaa kilpailijoita ylös. Kaikki oli hirveää hässäkkää, enkä ehtinyt keskittymään juuri lainkaan. Onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin, onnellinen mitalisti nauroi maalialueella.

Juha Haukkalalla oli voiton jälkeen paljon onnittelijoita ympärillään. Finaalilaskun alussa oli muutaman laskijan kesken kolarointia ja siinä ennakkosuosikki Itävallan Florian Rohrmoser jäi kärjestä. Haukkala onnistui välttämään kolarit ja kiiti voittoon toinen itävaltalainen David Fiegl kintereillään.

- Tämähän on ihan mahotonta, vitsaili voittaja suomeksi itävaltalaisille TV-kameroille kukitusseremonian jälkeen.

Miesten B-finaaliin selviytyivät suomalaisista Ville Lehtinen ja Tommi Viirret, mutta Viirret jätti B-finaalin laskematta, jo ensimmäisessä laskussa loukkaanneen polvensa vuoksi.