Uutisen päiväys

31.1.2009← Takaisin

Suomen nuoret yhdistetyn kilpailijat omaa luokkaansa PM-kilpailussa Norjassa

    Suomen yhdistetyn joukkue menestyi erinomaisesti myöhään perjantai-iltana käydyssä PM-kisojen yhdistetyn kilpailussa Norjan Folldalissa. Kilpailun voitti Suomen Mikke Leinonen.

    "Olimme jo mäen jälkeen hyvissä iskuasemissa, paras maa. Mikke Leinonen lähti 5 km:n hiihtoon aivan Norjan Sigmud Hagehaugenin perään ja Jani Peltola starttasi kolme sadasosaa hänen jälkeensä. Kolmikko hiihti yhdessä puoleen väliin matkaa. Siinä Mikke lähti irtiottoon ja Jani jäi taistelemaan norjalaisen kanssa kakkossijasta," kertoi nuorten PM-yhdistetystä joukkueen valmentaja Antti Kuisma, joka vielä viime kaudella kilpaili itsekin maajoukkuetasolla.

    Jani Peltola sai loppukirissä tunnustaa norjalaisen kolmella sadasosalla paremmaksi. Samassa ryhmässä sijoituksista kamppailivat myös Jussi Salo ja Norjan Audun Hokholt. Salo oli lopulta neljäs ja Hokholt viides. Salon hiihtoaika oli kilpailun nopein. Jesse Kaislavuo sijoittui seitsemänneksi.

    "Kylmyys täällä on haitannut. Paikalliset sanovat, että tämä on Norjan kylmintä seutua. Hiihdon aikana oli pakkasta varmaan 20 astetta ja se kyllä haittasi. Mikellä ja Jessellä korvat ovat paleltuneet, ilmeisesti eivät kuitenkaan kovin pahasti vaikka vähän turvotusta onkin," kertoi Kuisma.

    "Lauantain hiihdot on siirretty 12 km:n päähän. Siellä pitäisi olla lämpimämpää. Siirto aiheuttaa joukkueelle aikamoisia logistisia ongelmia, mutta eiköhän siitä selvitä," arveli Kuisma, joka viihtyy hyvin uudessa tehtävässään. "Nuorten innokkaiden poikien kanssa on mukava olla matkassa. On vähän kuin aloittaisi uraansa uudestaan alusta," Kuisma kuvaili.

    Nuorten PM-maaottelun yhdisteyssä oli osanottajia Suomesta, Norjasta ja Virosta. Ruotsi ei ollut saanut starttiin yhtään yhdistetyn kilpailijaa. Lauantaina PM-maaottelussa kilpaillaan yhdistetyssä uudestaan, hiihtomatkan on nyt 10 km.

    Tulokset:

    Nuorten PM-maaottelu Folldal, NOR
    Yhdistetty mäki K74 + 5 km V

    1. Mikke Leinonen, Suomi
    2. Sigmund Hagehaugen, Norja + 0.10
    3. Jani Peltola, Suomi + 0,13
    4. Jussi Salo, Suomi +0,19
    5. Audun Hokholt, Norja + 0,20
    6. Ola Harviken, Norja +0,50
    7. Jesse Kaislavuo, Suomi +1.16

    (31.1.2009)