Uutisen päiväys

27.2.2013← Takaisin

Suomen naiset mitalijahtiin torstaina

Val di Fiemmen MM-kisoissa hiihdetään torstaina 4x5km viesti. Suomen naiset lähtevät taistelemaan mitalista, jopa siitä kultaisesta, vaikka tilastojen ja vedonlyöjien näkökulmasta Norja on liki varma voittaja.

- Norja on kaikkien vedonlyöntitoimistojen ennakkosuosikki ja tilastojen valossa lähes mahdoton voittaa. Mutta me yritämme tehdä mahdottoman mahdolliseksi. Joka tapauksessa lähdemme hakemaan mitalia naisten viestistä, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo.
Dalenin mukaan selvän ykkössuosikin takana mitaleista taistelevat Suomen lisäksi Ruotsi ja USA. Miriam Gössnerillä vahvistunut Saksa voi yllättää ja Venäjällä on kovat hiihtäjät vapaan osuuksille. Suomen MM-viestijoukkueessa on kolme ensikertalaista.
- Joidenkin mielestä se on ehkä yllättävää, mutta kauden näytöt ja tulokset puhuvat puolestaan.

4 x 5 kilometrin viestissä kierretään sekä perinteisellä että vapaalla samaa 2,5 kilometrin rataa. Hiihtäjät ovat melkein koko ajan yleisön näkyvillä. Alkuun hiihdetään kaksi perinteisen osuutta, Suomen avausosuuden hiihtää lauantain skiathlonin jälkeen kisataukoa pitänyt Anne Kyllönen.
- Kaikki on hyvin ja pääsen tuoreilla jaloilla kisaan.
Toisen perinteisen osuuden hiihtävä Kerttu Niskanen toivoo, että kakkososuudella porukka on hiukan jo hajonnut, että saa paremmin keskittyä omaan suoritukseensa.
- Eiköhän se melko kovaa pysty vetämään, sillä 5 kilometriä on kuitenkin suhteellisen lyhyt matka ja viesti kyseessä. Hiihtokelillä ei silleen ole väliä, kunhan on vaan hyvät sukset alla ja meillä Annen kanssa perinteisen hiihtäjänä myös hyvät pitotällit, Niskanen kertoo.
 
Riitta-Liisa Roponen on joukkueesta ainoa, jolla on takana MM-viestiedustus. Roponen hiihti kolmannen osuuden mm Sapporon 2007 ja Liberecin 2009 MM-kultaa tuoneissa joukkueissa.
- Tämä on minun lempiosuuteni. Innolla lähden viestiin hiihtämään kolmatta osuutta, siinä pitää olla koko ajan kova vauhti päällä. Ei olisi mitään järkeä laittaa minua hiihtämään ankkuriksi, kun joukkueessa on Riikan kaltainan hiihtäjä. Minulta ei löydy ankkuriosuuden vaatimaa loppukirivaihdetta.
Ankkuriosuudella nimettiin  Riikka Sarasoja-Lilja.
- En etukäteen hirveästi, ketä joukkueeseen valitaan, joten valinta ei yllättänyt. Se, että hiihdän ankkuriosuuden sopii minulle. Arvelinkin, että se on minun paikkani, jos minut joukkueeseen valitaan.

Lisää kommentteja:
http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/ennakkotunnelmat-naisten-4x5km-v/