Uutisen päiväys

23.11.2008← Takaisin

Suomen naiset loppukirissä toiseksi

Suomi hiihti toiseksi kauden ensimmäisessä maastohiihdon maailmancupin viestissä Ruotsin Jällivaarassa. Suomi hiihti 4x5 kilometrin viestin järjestyksessä Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen, Aino-Kaisa Saarinen ja Riitta-Liisa Roponen. Viestin voiton vei loppukirikamppailussa Norja, jonka ankkuri Marthe Kristoffersen ehti maaliin 0,4 sekuntia ennen Roposta.

”Loppusuoralla yritin mennä niin kovaa kuin pystyy, ei siinä muuta. Ihan hyvä maku tästä jäi, kun toisia oltiin. Taktiikka muotoutui kisan aikana. Suht’ hyvää vauhtia piti lähteä, ettei (Charlotte) Kalla tule takaa. Kahden kilometrin kohdalla Norjan tyttö meni edelle ja lisäsi vauhtia, silloin ajattelin että vasta viimeisessä mäessä yritän (eroa)”, Roponen sanoi maaliintulon jälkeen lämmitellessään.

Muranen aloitti viestin räväkästi. Vaihtoon hän tuli kolmantena Italian Arianna Follisin ja Norjan Marit Björgenin jälkeen. Eroa keulaan oli kuitenkin vain 2,9 sekuntia.
”Tämä oli sellainen pyrähdys, että ajattelin lähteä reippaasti, kun kukaan ei lähtenyt vetämään. En mahdottoman rentoa hiihtoa pystynyt tekemään, sillä latu vaati vähän hakemista (tällä kelillä). Kahden kilometrin paikkeilla (Italian Arianna) Follis tuli kannoille ja siinä oli vähän kontaktia ja tuli vähän eroa. Hiihto ilahdutti, se oli hyvää valmistautumista Rukalle”, Muranen summasi.

Virpi Kuitunen nosti Suomen johtoon, vaikka Norjan Therese Johaug sinnittelikin Kuitusen kannassa ja jäi vain 2,9 sekunnin päähän.
”Silmät jäätyivät, ei niin pahasti ettei maaliin nähnyt, mutta viimeinen kilometri oli aika sumeaa. Yritin koko matkan pudottaa (Therese Johaugia). Tänään oli perinteinen vielä hirveää käskyttämistä, ei rentoa, mutta varmasti jaksan. Tämä viikonloppu ei antanut sitä mitä hain, eilen olisin halunnut että olisin pystynyt hiihtämään helpommin vapaata”, Kuitunen tiivisti.

Saarinen oli jälleen vapaalla vahvassa vireessä ja piti Suomen ykkösenä, vaikka Norjan Kristin Störmer Steira pääsikin 0,6 sekunnin päähän.
”Oli (taas) hyvä tunne hiihtää. (Kristin Störmer) Steiralla oli himpun verran parempi suksi, hän meni 3 kilometrin laskussa ohi. Rukalla matkat eivät ole hullummat, eikä lähtöpaikkakaan. Mukavista asetelmista pääsen hiihtämään Rukalla, jatketaan siitä mihin täällä jäätiin”, Saarinen mietti tulevan viikonvaihteen odotuksiaan.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Rukalla. Naiset hiihtävät lauantaina sprintin ja sunnuntaina 10 kilometriä. Molempina päivinä hiihtotapa on perinteinen.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/