Uutisen päiväys

7.12.2008← Takaisin

Suomen miehet viidenneksi La Clusaz’n viestissä

    Suomen miehet hiihtivät viidenneksi kauden toisessa ja viimeisessä maailmancupin 4x10 kilometrin viestissä Ranskan La Clusaz'ssa. Järjestyksessä Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi, Teemu Kattilakoski ja Ville Nousiainen hiihtänyt joukkue hävisi voittoon hiihtäneelle Norjalle 1.25,9 sekuntia.

    Ruotsi oli toinen ja Ranska kolmas. Nousiainen joutui ankkurina hiihtämään paljon yksinään, mutta hilasi Suomen taistelemaan viidennestä sijasta Tshekin Martin Koukalin kanssa. Kouvolalainen jätti tshekin lopulta selvästi taakseen ja toi Suomen viidentenä maaliin.
    ”Ei hiihto tänäänkään mitään lentoa ollut. Vaikeaa oli, mutta Giorgion (Italian di Centa) selkä loi taisteluvirettä. Vähän pystyi pelailemaan, ei tarvinnut urku auki hiihtää. Sain kuitenkin taisteltua viidennen sijan ja siihen pitää olla tyytyväinen”, Nousiainen iloitsi joukkueen panoksesta.

    Avausosuuden hiihtäjällä Matti Heikkisellä ei ollut paras päivänsä. Hyvin kauden aloittanut Heikkinen sinnitteli kyllä parhaansa mukaan, mutta vaihdossa eroa Ranskaan ja Kazakstaniin oli 32,9 sekuntia. Suomi vaihtoi 11:ntenä.
    ”Järkyttävää. Mies tukossa, väsynyt, hengitys ei kulkenut ja jalat eivät toimineet. Eilinen (30 km vapaalla) painoi jaloissa, käsillä joutui roikkumaan. Nyt se huono päivä sitten tuli, harmi vaan että se tuli viestiin. Ei mahda mitään”, Heikkinen huokasi harmitellen osuutensa jälkeen.

    Toisella osuudella Sami Jauhojärvi nosti Suomen sijoitusta, mutta ero kasvoi. Rovaniemeläinen vaihtoi kahdeksantena, 1.11,2 keulassa vaihtanutta Norjan ykkösjoukkuetta jäljessä. Norjan kakkosjoukkueen Geir Ludwig Åsenin Jauhojärvi kuitenkin piti täpärästi takanaan.
    ”Maa oli oikea, mutta joukkue väärä (takana). Toivoin alussa, että keula passaisi. Olisi vähän helpottanut, jos olisi päässyt porukkaan. Täällä ei vaan kulje, inhoan tätä paikkaa”, Jauhojärvi puuskahti.

    Kolmannella osuudella kärkisijoja ratkomaan jäivät Norja I, Ranska, Ruotsi ja Tshekki. Suomen Teemu Kattilakoski nousi Norjan kakkosjoukkueen Tore Ruud Hofstadin imussa ohi Kazakstanin ja viidentenä vaihtaneen Italian tuntumaan. Eroa kärjessä vaihtaneeseen Ranskaan oli 55,2 sekuntia.

    ”Ihan toista kuin eilen (61:s)! Nyt oli kunnonmukainen suoritus, eilinen oli jotain ihan käsittämätöntä, mutta toisaalta aukaisi paikkoja. Vähän hirvitti lähteä, kun eilen oli niin huono eikä verryttelyssäkään tuntunut hyvältä. Vähän pelkäsin, mutta ajattelin, että ei voi kuin yrittää. Hiihto alkoi tuntua hyvältä, joten ajattelin että ei muuta kuin perässä vaan”, Kattilakoski kertasi hyvävauhtista hiihtoaan Hofstadin kanssa.

    Seuraavan kerran viestiä hiihdetään MM-kisoisssa Tshekin Liberecissä helmikuussa.

    Tulokset: http://www.fis-ski.com/