Uutisen päiväys

23.11.2008← Takaisin

Suomen miehet viestin seitsemänneksi Jällivaarassa

    Suomen miesten joukkue hiihti seitsemänneksi maastohiihdon maailmancupin viestissä Ruotsin Jällivaarassa. Suomi hiihti järjestyksessä Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen ja Teemu Kattilakoski. Viestin voitti Norja, jolle Suomi hävisi 8,8 sekuntia.

    ”Pojat tekivät hienon esityön, mutta en pystynyt viimeistelemään. Eilinen kyllä aukaisi paikkoja, mutta ei ole täysi tikki päällä. Laskut vedin tosi huonosti”, Kattilakoski sanoi ja sanoi sunnuntaisen todistaneen, etteivät puheet Suomen miesten MM-viestimitalista ole utopiaa.
    Viestin avannut Nousiainen pysyi kärkiporukassa ja tuli vaihtoon kahdeksantena, 9,9 sekuntia kärjestä.
    ”Yhtä huonoa kuin eilen (lauantaina), ei ole kaikki kohdallaan. Ei voimaa, rentous puutuu. Joutuu säheltämään ja tikkaamaan. Rukaa ajatellen tämä ei antanut paljon mitään, ei ole mitään luottoa. Kunto olisi hyvä, mutta ei vaan pääse lujaa”, Nousiainen harmitteli ja oli tyytyväinen, että MM-kisoihin on vielä aikaa.

    Sami Jauhojärvi hiihti vahvasti ja nosti Suomen kärkeen.
    ”Helpotti henkisesti. En muista, koska olisin noin paljon jännittänyt. Käskyä on, helppoutta ei. Ei ole retvakkaa”, Jauhojärvi tiivisti ja toivoi alkuviikosta pääsevänsä kotipaikkakunnallaan Rovaniemellä metsäsuksille Rukalle valmistautuessaan.

    Matti Heikkinen hiihti vahvasti kolmannen osuuden ja toi Suomen lopulta jälleen kärjessä vaihtoon.
    ”Oli frekvenssikuokkaa – siinä oli paikka ja annettiin vähän sirkushuveja. Eiliseen (lauantai) verrattuna hiihto oli helppoa. Sain tänään määrätä alkuvauhtia ja hiihto lähti helposti kovaa”, Heikkinen sanoi.

    Maastohiihdon maailmancup jatkuu Rukalla 29.-30. marraskuuta. Lauantaina miehet hiihtävät perinteisellä sprintin, sunnuntaina samalla hiihtotavalla 15 kilometriä.
    Tulokset: http://www.fis-ski.com/