Uutisen päiväys

22.12.2008← Takaisin

Suomen miehet ulosajojen myötä joululomalle

    Alpppihiihdon maailmancupissa Italian Alta Badiassa ei saatu tänään suomalaisedustajia kilpailun toiselle kierrokselle ja maailmancupin pisteille. Vahvimmin kilpailussa laski Krotatian Ivica Kostelic, joka laski voittoon 0.2 sekunnin erolla ennen Ranskan Jean-Baptiste Grangea. Kolmannelle palkintokorokkeelle nousi Benjamin Raich Itävallasta.

    Kolmikko johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Suomalaisilla ei ollut tänään onnea ensimmäisellä kierroksella.

    Jukka Leinon kisa päättyi ulosajoon ensimmäisen kierroksen alkuosalla. Tulos oli siis Leinon kannalta sama kuin sunnuntain suurpujottelussa ja näin hän ei onnistunut kasvattamaan pistetiliään Italiassa. Saman kohtalon koki myös toinen suomalaislakija Andreas Romar. Romar oli ensimmäisessä väliajassa 1.19 sekuntia kärkeen jäljessä, mutta laski ulos ennen toista väliaikaa.

    ”Jo alusta lähtien näkyi, että tulee vaikea kisa. Merkkaus oli aika vaikea ja lumen pinta oli erittäin aggressiivinen. Monella laskijalla oli ongelmia ensimmäisellä kierroksella ja minun lähtönumero on pakko lähteä hyökkäämään” Jukka Leino kertoi laskustaan.

    ”Nyt joulun viettoon ja sen jälkeen uutta pökköä pesään. Laskut kulkee treeniessä, sekä pujottelussa että suurpujottelussa, pitää vaan saada vauhti siirrettyä kisoihin”, Leino totesi.

    Alppihiihdon maailmancup jatkuu suomalaisten miesten osalta tammikuun 6. päivä Kroatian Zagrebissa järjestettävässä pujottelun iltakilpailussa.