Uutisen päiväys

22.3.2012← Takaisin

Suomen mestaruus motivoi maajoukkuehiihtäjiäkin

Imatran Karhumäellä viikonloppuna käytävät kauden viimeiset yleisten sarjojen SM-hiihdot kerää kotimaisen hiihtokärjen mittelemään sprinttien, viestien ja pitkien matkojen Suomen mestaruuksista. Torstaina SM-kisojen tiedotustilaisuudessa paikalla olleet maajoukkue-urheilijat Aino-Kaisa Saarinen ja Lari Lehtonen vakuuttivat, että kevään SM-kisoihin riittää vielä panoksia raskaasta maailmancupin kiertueesta huolimatta.

Aino-Kaisa Saarinen ja Lari Lehtonen pitävät päämatkoinaan Imatran SM-kisoissa sunnuntain pitkiä matkoja

Imatran Karhumäellä viikonloppuna käytävät kauden viimeiset yleisten sarjojen SM-hiihdot kerää kotimaisen hiihtokärjen mittelemään sprinttien, viestien ja pitkien matkojen Suomen mestaruuksista. 

Torstaina SM-kisojen tiedotustilaisuudessa paikalla olleet maajoukkue-urheilijat Aino-Kaisa Saarinen ja Lari Lehtonen vakuuttivat, että kevään SM-kisoihin riittää vielä panoksia raskaasta maailmancupin kiertueesta huolimatta.

-          Ei minulla vielä niin montaa mestaruutta ole, ettei SM-kisoissa menestyminen kiinnostaisi. Sen kyllä olen jo päättänyt, että Imatran kilpailut ovat viimeiseni tällä kaudella. Tämän jälkeen menen talonrakennustyömaalle rakentajien avuksi, kertoi Saarinen.

Päämatkanaan hän pitää Imatralla sunnuntaina hiihdettävää kolmenkympin kisaa.

-          Kaikilta matkoilta lähden mitalia hakemaan. Sprintin ja kolmenkympin lisäksi Lempäälän Kisalla on ihan hyvä viestijoukkue.

Joensuusta kotiseudulleen SM-kisoihin tullut Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen hakee ensimmäistä yleisen sarjan SM-mitaliaan.

-          Holmenkollenin viisikymppiä antoi uskoa siihen, että pystyn tekemään pitkälläkin matkalla hyvän suorituksen. Imatralla viisikymppiä hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla väliaikalähdöin ja se on se ainoa oikea kuninkuusmatka. Varmasti Sami Jauhojärvi on sen kisan suosikki, mutta Mustia lähdetään rohkeasti haastamaan, Lehtonen lupasi.

Järjestävä seura Imatran Urheilijat omaa mahdollisuuksia myös molemmissa viesteissä. Vuosi sitten Kuopiossa naiset olivat kuudensia ja miehet seitsemänsiä.

 Tiedotustilaisuudessa paikalla ollut Imatran viestijoukkue Hanna Varjus, Venla Lehtonen ja Milma Ainasoja ovat 18-vuotiaiden viestimestareita tältä kaudelta. Kaikki hiihtävät kotikisoissaan ensimmäistä kertaa aikuisten sarjan 30 kilometriä. Aino-Kaisa Saarinen antoi nuorten Suomen vinkkejä sunnuntaille.

-Itse hiihdin ensimmäisen kolmekymppisen vasta 19-vuotiaana. Matka on pitkä ja siinä on aikaa tehdä ratkaisuja. Hienoa, että tytöt uskaltautuvat mukaan, kannusti Saarinen.

Imatran SM-kisat alkavat perjantaina perinteisen sprinteillä. Lauantaina ovat vuorossa viestit ja sunnuntaina pitkät matkat.

Lähde: Imatran SM-kisojen tiedotus

Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi