Uutisen päiväys

9.3.2007← Takaisin

Suomen mäkijoukkue huomiseen kisaan valittu

Salpausselän Kisojen perjantai-ilta päättyi mäkihypyn sunnuntain henkilökohtaisen kilpailun karsintaan. Karsinnan jälkeen nimettiin myös Suomen joukkue lauantaiseen joukkuekisaan.

Suomen edustajia lauantaisessa joukkuekisassa ovat Harri Olli, Tami Kiuru, Matti Hautamäki ja Janne Ahonen. Tämä nelikko onnistui parhaiten myös perjantain karsinnassa, jonka voitti Sveitsin Simon Ammann. Puolan Adam Malysz oli toinen ja Itävallan Andreas Küttel kolmas.
Kuumeisena hypännyt Janne Ahonen oli suomalaisista paras hypäten kymmenenneksi. Hän jäi kuitenkin Ammannista liki 17 pistettä. Lahtelainen ei ollutkaan tyytyväinen hyppyihinsä kotimäessaan.
- Paremminkin olisi voinut mennä, hän puuskahti.
Matti Hautamäki oli hyppäsi 17:nneksi, eikä hänkään antanut itselleen kovin hyvää arvosanaa. Sunnuntaiksi hän asetti itselleen vain yhden tavoitteen.
- Silloin täytyy hypätä niin, ettei hävetä.
Alkukauden kovassa vedossa ollut Arttu Lappi oli suomalaisista viimeinen ja koko joukon 34:s. Lappi ei luonnollisesti ollut lainkaan iloinen hyppyihinsä.
- Nämä olivat ensimmäiset hyppyni Sapporon jälkeen. Huonoja hyppyjä kaikki. Sunnuntaina täytyy lähteä parantamaan, hän lupasi.
Kaikki suomalaiset nähdään sunnuntaina varsinaisessa kilpailussa. Tami Kiuru oli karsinna 22:s, Janne Happonen 27:s ja Harri Olli 29:s.