Uutisen päiväys

11.11.2008← Takaisin

Suomen joukkueiden tunnelmat ja odotukset korkealla

    Miesten joukkue on harjoitellut Levillä jo viime torstaista saakka. Torstaina olosuhteet olivat haastavat, mutta perjantaina ja lauantaina joukkue pääsi laskemaan kisarinteessä hyvissä olosuhteissa.

    ”Se oli nappisuoritus. Voisin kuvitella, että siitä on muihin maihin nähden iso etu kisaa ajatellen, kun siellä päästiin laskemaan kolme hyvää treeniä”, kertoo miesten maailmancup-joukkueen valmentaja Janne Haarala.

    Alkuviikko onkin sitten mennyt hieman parempaa treenikeliä odotellessa, mutta Haarala korostaa kisarinteessä tehtyjen harjoitusten merkitystä:

    ”Kuulin, minkälaisia kelejä muualla maailmassa on ollut, joten kyllä se oli meidän kannalta huipputreeni silloin perjantaina ja lauantaina.”

    Joukkueen tunnelma on korkealla ja kaikki ovat hyvillä fiiliksillä. Terveystilanne on kaikkien kohdalla hyvä, pieniäkään ongelmia ei ole ollut. Kalle Palanderin puuttuminenkaan ei juuri mielialaan vaikuta, joukkueessa riittää kotikisaan nuoria ja nälkäisiä laskijoita, joilta voi odottaa mitä vaan. Kuusi laskijaa on sunnuntaina lähtöviivalla, ja tavoitteeksi on asetettu pistesijat. Niitä kotikisassa odotetaan enemmän kuin yhtä.

    Naistenkin tavoitteena monta pistesijaa

    Naisten joukkue on ollut Lapissa jo kahdeksan päivää. Ensin harjoituksia oli tarkoitus laskea Suomulla, mutta keliolosuhteet laittoivat suunnitelmat uusiksi. Levillä naiset ovat päässeet harjoittelemaan kisarinteen yläpuolella ja myös itse kisarinteessä.

    Lämpöasteiden puolella oleva sää on hieman verottanut harjoitusmääriä, ja Tanja Poutiainen ei ole ollut nyt suksilla kolmeen päivään. Nuoret Tehotytöt ovat harjoitelleet tänään Eturinteessä. Keskiviikkona sään on ennustettu jälleen kylmenevän, ja joukkue odottaakin innolla seuraavia harjoituksia.

    Koko naisjoukkue on iloisella mielellä ja huumori lentää niin säästä kuin muustakin. Joukkue on treenannut yhdessä miesten kanssa ja porukalla on tehty rinteenkunnostustöitä harjoituspaikoilla. Myös naisten puolella terveystilanne on erinomainen, ja naisten maailmancup-joukkueen päävalmentaja Janez Slivnik sanookin olevansa onnekas sen suhteen. Näin ollen odotukset kotikisasta ovat korkealla.

    ”Tanjan kunto on kohdallaan ja häneltä odotetaan hyvää tulosta. Mikäli kisapäivänä on pakkasta ja rinne on kova, myös Tii-Maria Romarilla, Jessica Honkosella ja Sanni Leinosella on harjoitusten kaltaisilla nappisuorituksilla hyvät mahdollisuudet kolmenkymmenen parhaan joukkoon”, Slivnik uskoo.