Uutisen päiväys

6.2.2015← Takaisin

Suomen joukkueen palkintotili avattu Örnsköldsvikin PM-kilpailuissa ensimmäisenä kilpailupäivänä – Turo Sipilä komeasti nuorten miesten perinteisen sprintin pronssille

Nuorten PM-kisoissa Ruotsin Örnsköldsvikissä hiihdettiin nuorten naisten ja miesten perinteisen sprintin kilpailut perjantaina. Suomen joukkueen kirkkaimpana tähtenä loisti Turo Sipilä, jonka hiihto toi perinteisen sprintissä pronssisen mitalin. Sipilän pronssisija oli hieno avaus nuorten PM-kilpailuiden viikonlopulle. Sipilä pääsi parantamaan tulostaan viime vuoden PM-kisoista Rovaniemeltä, jolloin saatiin nähdä jo välähdystä tulevasta - tuolloin Sipilä pääsi hiihtämään välieriin.

Norjan Joergen Lippert vei päivän miesten sprintin voiton maanmiehensä Thomas Larsenin hiihtäessä toiselle sijalle. Verneri Suhonen sijoittui hienosti kuudennelle sijalle. Aleksi Parttimaa sijoittui kilpailussa 10. sijalle, Lauri Mannila oli kahdestoista, Lassi Vuorinen kuudestoista ja Santeri Pirneskoski 42.

Pronssia hiihtänyt Sipilä kertoi tehneensä finaalissa päivän maksimisuorituksen ja että enempään ei olisi varmastikaan pystynyt. Kaikkiaan Turo Sipilä oli tyytyväinen hiihtoonsa, etenkin alku- ja välierien hyviin hiihtoihin. ”Aika-ajo meni vielä pidoilla, mutta sitten finaalissa ilman. Vikaan nousuun finaalissa loppui hartiapankki” Kertoo Tero suorituksensa taustoista.

” Kyllähän tämän päivän palkintosija vaikuttaa varmasti positiivisesti tuleviin kisoihin. EYOF –kisoissa jäi muutama napsu vielä puuttumaan, niin nyt sai ainakin menoa parempaan ja se aivan varmasti auttaa itseluottamukseenkin.” Sipilä pohti.

Nuorten naisten perinteisen sprintissä voittajaksi hiihti Norjan Martine Engebretsen. Seuraaville sijoille ylsi kaksi Ruotsin joukkueen edustajaa, toiseksi hiihtänyt Emma Thalin ja kolmanneksi tullut Johanna Hagström. Päivän paras suomalainen naishiihtäjä oli Emelie Svenlin, joka hiihti yhdeksännelle sijalle. Sonja Eskelinen sijoittui yhdenneksitoista ja Anni Alakoski oli 19. Rebecca Immonen hiihti 21. sijalle ja Emmi Lämsä oli heti hänen perässään 22. Eveliina Piippo ylsi sijalle 31.

Suomen joukkueenjohtaja ja valmentaja Pia Pekonen summasi omia sekä joukkueen tuntemuksia kisapäivän jälkeen: ”Päivä oli hyvä jo kokonaisuudessaan ja oli todella kiva aloittaa reissu niin, että jo ensimmäisestä päivästä tulee mitali. Tuohan se fiilistä koko joukkueelle seuraavien päivien osuuksiin.” Pekosen mukaan osalle kilpailijoita jäi vähän hampaan koloon tämän päiväisestä ja siksi huomenna kisoissa starttaakin vapaan normaali matkalle hyvällä asenteella kova porukka sopivasti sisuuntuneita hiihtäjiä.

”Joukkue pohti ja tekikin tänään taktisia valintoja ja osa hiihtäjistä siirtyi hiihtämään ilman pitoja, mikä osoittautui hyväksi valinnaksi. Finaalissa kaikki hiihtivätkin sitten tasatyönnöllä” Pia Pekonen taustoittaa ja kertoo samalla jo odottavansa innolla huomisia kilpailuja.

Tulokset ja maastohiihdon PM-kilpailujen sivut: http://www7.idrottonline.se/HagglundsSkiTeamSK-Skidor/Foreningen/Arbetsrum/NJC2015/

Lisätietoja: Joukkueenjohtaja Pia Pekonen, 040 702 0666