Uutisen päiväys

30.6.2008← Takaisin

Suomen Hiihtoliiton johtokunnan tiedote 27.6.2008

    SHL:n johtokunta kokoontui ylimääräiseen kokoukseensa yli kuukauden julkisuudessa velloneiden maastohiihtoa koskevien dopingsyytösten vuoksi.

    SUOMEN HIIHTOLIITON TIEDOTE 27.6.2008
    Suomen Hiihtoliiton nykyinen johtokunta on ulkopuolinen siinä keskustelussa, jota julkisuudessa on käyty maastohiihdon dopingsyytöksiin liittyen. Koska liiton toimintaa kohtaan on esitetty voimakasta kritiikkiä, on Hiihtoliiton johtokunta ollut tänään koolla käsittelemässä tilannetta.
    Johtokunta toteaa, että Hiihtoliitossa on MM-hiihdoista 2001 lähtien tehty määrätietoista antidopingtyötä ja olemme myös saavuttaneet kestäviä tuloksia. Viimeisimpänä askelmerkkinä tässä työssä on käynnissä oleva antidopingohjelmamme kansainvälinen ISO 9001 sertifiointiprosessi.
    Johtokunta tulee jatkamaan valitulla linjalla puhtaan urheilun puolustamisessa. Tehtävämme on palauttaa suomalainen maastohiihto sille kuuluvalle perinteiselle kunniakkaalle paikalle.
    Suomalaisen oikeusjärjestyksen mukaisesti mahdollisesti tehdyistä rikkeistä langetettavat tuomiot ovat viranomaistoimintaa. Hiihtoliitto antaakin täyden tukensa alkamassa olevalle poliisitutkinnalle mahdollisimman laajamittaisen selvityksen aikaansaamiseksi.
    Hiihtoliiton johtokunta toivoo, että maastohiihdon menneisyyteen liitetyt dopingsyytökset eivät vaikuttaisi minkään Hiihtoliiton lajin nykyiseen toimintaan, niiden rahoitukseen tai yhteistyösuhteisiin. Hiihtoliiton johtokunta ja maastohiihdon lajilinja tekevät myös kaikkensa, jotta mahdolliset epäilykset liiton nykyistä maastohiihtotoimintaa ja sen eettisyyttä kohtaan hälvenevät.
    Kaiken edellä sanotun vuoksi johtokunta on yksimielisesti päättänyt pyytää henkilöitä, jotka ovat esittäneet mielipiteensä tässä asiassa tai joihin väitteet kohdistuvat, esittämään kirjallisesti oman kantansa julkisuuteen tulleista syytöksistä sekä allekirjoittamaan kertomuksensa sekä toimittamaan sen lähipäivinä nimettävälle ulkopuoliselle selvityshenkilölle tai ulkopuoliselle työryhmälle tämän vuoden heinäkuun loppuun mennessä.
    Julkisuudessa esitettyjen väärien uutisten johdosta johtokunta erikseen toteaa, että toimitusjohtaja Piirainen nauttii sen täyttä luottamusta. Toimitusjohtaja on joutunut julkisuudessa syytösten kohteeksi. Johtokunta ei ole havainnut sellaisia seikkoja, joiden perusteella olisi syytä puuttua hänen työsuhteeseensa.
    Lisätietoja tarvittaessa:
    Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri, p. 040-589 9289