Uutisen päiväys

6.6.2007← Takaisin

Suomen freestylejoukkue hankki tukikohdan Norjasta

Suomalaiset freestylehiihtäjät paneutuvat kuluvana kesänä toden teolla lajinomaiseen harjoitteluun tukikohtana Norjan Folgefonna.

- Tavoitteena on saada paljon laskutoistoja, jotta laskemisen peruspohja olisi mahdollisimman valmiina syksyn Keski-Euroopan leireillä, sanoo lajipäällikkö Marko Mustonen.

- Tämä oli lähtökohtana sille, että olemme hankkineet Norjasta tukikohdan, jossa eri joukkueet voivat harjoitella hyvissä olosuhteissa. Suomen freestylereille on vuokrattu kesä-heinäkuun ajaksi mökki Norjan Folgefonnasta, Bergenin läheltä. Siellä on kesähiihtokeskus, jossa lunta riittää ja käytössä on erinomainen kumparerata, hyppyri ja lisäksi lähellä on urheilukenttä. Kumparemaajoukkue pitää Folgefonnassa kaksi pitkää leiriä, nuorilla kumparelaskijoilla on yksi leiri, samoin Half Pipe-laskijoilla, Mustonen kertoo ja tietää, että lunta kesähiihtokeskuksessa on nytkin parhaimmillaan 7-8 metriä.
- Norjassa ei tarvitse mennä harjoittelemaan liian korkealle, rinne sijaitsee reilussa 1000 metrissä. Tarkoitus on hioa laskemisen perusasiat mahdollisimman vahvalle pohjalle, jolle on helppo rakentaa syksyllä lisää vaativuutta ja vaikeutta suorituksiin. Suomalaisten ohella Folgefonnassa harjoittelevat myös Ruotsin ja Norjan joukkueet, Mustonen tietää ja veikkaa paikalle ilmestyvän laskijoita vielä muistakin maista, kun sana hyvistä olosuhteista leviää.
- Peruspalvelut Folgefonnasta löytyvät ja porukat voivat kokata myös itse. Tehokkaan urheilemisen varmistaa se, että paikkakunnalta ei paljon muuta tekemistä löydy, Mustonen hymyilee muistellen omien aktiiviaikojensa leirejä samoissa maisemissa.

Kuvat: Isabella Cedercreutz