Uutisen päiväys

4.1.2009← Takaisin

Suomalaisten tie katkesi karsintaan Ski Crossin maailmancupin avauksessa

    Freestylehiihdon Ski Crossin maailmancupkausi käynnistyi sunnuntaina Itävallan St. Johanista. Sunnuntaina ohjelmassa oli kilpailujen karsinta eli aikalaskut ja maanantaina kilpaillaan finaalit.

    Suomalaisia Itävallan kilpailuun osallistui kolme urheilijaa. Juha Haukkala, Jouni Pellinen ja Samu Ruoppa lähtivät tavoittelemaan sunnuntain karsinnoista paikkaa finaaleihin, joihin pääsee 32 parasta miestä ja 16 naista.

    Suomalaisten aikalaskut eivät tänään onnistuneet toivotulla tavalla. Parhaiten kolmikosta laski Jouni Pellinen, sijoittuen 33. ja näin ollen tippuen ensimmäisenä laskijana finaaleista. Finaalipaikka Pellisellä jäi niukan 0.2 sekunnin päähän.

    ”Jouni kävi rehellisesti kyljellään omassa laskussaan ja pienikin virhe pudottaa tämän päivän Ski Crossissa laskijan lähes automaattisesti pois finaaleista” Ski Cross joukkueen valmentaja Heikki Kervinen totesi.

    Muiden suomalaisten sijoitukset jäivät kauas finaalipaikasta. Samu Ruoppa oli 48. ja Juha Haukkala sijoittui 51.

    ”Lapasesta lähti ja jokaisella tuli laskuihin paljon virheitä. Sijoitukset tuli huonoilla laskuilla, muuten olisi miettimistä, että missä ollaan tehty väärin. Omalla puhtaalla suorituksella kaikilla meidän laskijoilla on hyvät mahdollisuudet tulevissa kisoissa” Kervinen pohti.

    Ski Cross on tulevissa Vancouverin olympialaisissa ensimmäistä kertaa ohjelmassa ja nuorehkon lajin taso on hypännyt taas eteenpäin viime kaudesta.

    ”Kisa on kova ja taso tiivistynyt. Virheitä ei kärsi tehdä ja olympialaisten merkitys näkyy selvänä panostuksena lajiin. Mutta sattuu näitä virheitä myös kärkipään laskijoille. Oikeita asioita ollaan tehty ja vielä on maailmancupin kisoja jäljellä, sekä tietty MM-kisat” Kervinen kertoi luottavaisena.

    Ski Crossin maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Ranskan Les Contaminesissä, jossa ohjelmassa on myös Half Pipe. Suomen Half Pipe joukkue selviää tulevalla viikolla, koska Antti-Jussi Kemppainen on samaan aikaan kutsukisoissa Yhdysvalloissa ja Kalle Leinonen kärsii loukkaantumisesta.