Uutisen päiväys

31.1.2009← Takaisin

Suomalaisten menestys jatkui lauantaina PM-yhdistetyssä Norjassa

    Norjan Sigmund Hagehaugen otti revanssin Suomen Mikke Leinosesta nuorten PM-yhdistetyssä lauantaina. Suomalaisten kokonaismenestys Norjan Folldalissa oli jälleen mainio.

    "Koko joukkueemme hyppäsi todella hyvin. Jokainen sai tuulettaa oikein sydämensä kyllyydestä," kommentoi lauantain yhdistettyä valmentaja Antti Kuisma. Mäkiosuuden jälkeen Suomella oli kaksoisjohto, Mikke Leinonen ensimmäisenä ja Jessa Kaislavuo toisena, neljänneksi parhaiten hyppäsi Jani Peltola ja Jussi Salo oli kuudentena.

    Yhdistetyn hiihto-osuudelle kilpailupaikkaa siirrettiin pakkasta pakoon ylemmäs tunturiin. "Ei siellä mitään stadionia ollut. Sellainen lenkki tunturissa. Pakkasta oli lähdön aikaan noin 10 astetta, mutta se kiristyi loppua kohti," Kuisma kertoi.

    "Hiihdossa käytiin tiukkoja kamppailuja. Voitosta taistelivat jälleen Mikke Leinonen ja Norjan Sigmund Hagehaugen. Tällä kertaa voiton vei norjalainen. Mikke oli toinen ja Jussi Salo nousi kolmanneksi. Kolmossija oli myöskin kirikamppailu, kolmen kauppa, jossa Jussi otti voiton kahdesta norjalaisesta", Kuisma kertasi. "Huomenna ohjelmassa on parisprintti. Siitä tulee järjestäjille iso haaste. Pakkasen on ennustettu jatkuvan, mutta ihmettelen miten tämän päivän reitillä voitaisiin hiihtää parisprinttiä. Siihen paikkaan ei kyllä kilometrin lenkkiä saa," hän arveli. "Joukkue on joka tapauksessa valmiina jatkamaan samaan malliin kuin tähänkin asti".

    Nuorten PM-kilpailut, yhdistetty 31.1.2009
    Mäki + 10 km V

    1.Sigmund Hagehaugen NOR
    2. Mikke Leinonen FIN + 0.01
    3. Jussi Salo FIN + 0.55
    4. Sinde-Ure Sörvik NOR + 0.56
    5. Audun Hokholt NOE + 0.57
    6. Erlend Konstad NOR + 1.57
    7. Jani Peltola FIN +2.48

    tulokset: http://www.folldal-if.no/Default.asp?WCI=DisplayGroup&WCE=72&DGI=72