Uutisen päiväys

16.12.2005← Takaisin

Suomalaisten ennakkoasetelmat Engelbergissä hyvät - sää tuottaa ongelmia

Mäkihypyn maailmancup jatkuu viikonloppuna 17. ja 18. joulukuuta, Engelbergissä, Sveitsissä kahdella HS137 mäen kilpailulla.

Suomen joukkueessa hyppäävät Janne Ahonen, Janne Happonen, Matti Hautamäki, Joonas Ikonen, Risto Jussilainen, Tami Kiuru ja Harri Olli.

Suomalaisten ennakkoasetelmat ennen Engelbergiä ovat paremmat kuin tällä kaudella aikaisemmin. Edellisten kilpailujen jälkeen on päästy harjoittelemaan niin Kuopion kuin Lahdenkin mäistä ja mm. Janne Ahosella on nyt takanaan 18 harjoitushyppyä "Lahden betonista".
- Osa joukkueesta sai täällä torstaina hyvän harjoituksen. Tänään pääsimme kaikki hyppäämään kaksi harjoituskierrosta. Vettä satoi, mutta se ei pahemmin häirinnyt. Harjoitusten jälkeen lumi kuitenkin muuttui räntäsateeksi ja nopeudet putosivat niin paljon, että karsintaa ei pystytty hyppäämään. Tuuli ei tällä kertaa haitannut, kertoi Engelbergistä Suomen joukkueen päävalmentaja Tommi Nikunen.
- Säätiedotukset eivät lupaa huomiseksikaan hyvää, sunnuntaina pitäisi sitten jo olla parempi keli. Mikäli lauantaina päästään hyppäämään, karsinta käydään koekierroksen paikalla.

Engelbergin mäki on perinteisesti ollut suomalaisille menestyksekäs. Janne Ahonen otti siellä uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton 19.12.1993. Sen jälkeen hän on ollut Engelbergin palkintopallilla yhteensä 12 kertaa, viisi kertaa ykkösenä - viimeksi viime vuonna kaksi kertaa.

Lisätietoja Engelbergin kilpailusta: http://www.engelberg.ch/weltcup/
Tilastoja, tulokset ja on-line seuranta: http://www.fis-ski.com/
Tietoja hyppääjistä: http://www.skijumpingteam.fi/

Mäkihypyn maailmancup televisiossa

MTV3 lähettää Engelbergin osakilpailut seuraavasti:
lauantaina 17.12.2005 klo 14.35-15.35 ja 15.40-16.35
sunnuntaina 18.12.2005 klo 14.35-15.35 ja 15.40-16.35

Lisätietoja: http://www.mtv3.fi/

Mäkihypyn maailmancupia voi seurata myös Eurosportilta.