Uutisen päiväys

26.2.2011← Takaisin

Suomalaisnaisilla ei paras päivä

Suomalaisnaisten odotukset lauantaisen MM-hiihtojen takaa-ajossa eivät toteutuneet. Aino-Kaisa Saarinen oli lopulta kahdeksas, Riitta-Liisa Roponen 14., Riikka Sarasoja 18. ja Krista Lähteenmäki 31.


- Perinteisellä suksella tuli eroa ja oli vaikeaa pysyä mukana. Pito aavistuksen liukas ja näissä kisoissa ei ole sellaiseen varaa. Annan itselleni arvosanaksi tänään 8 tai 8-, Saarinen analysoi.

Maanantain päämatkalleen 10 km perinteiselle Saarisella oli jo toiveet asetettuna.

- Tiukka pito, joka myös luistaa. Totta kai voin voittaa kilpailun, vaikka Marit (Björgen) ja Justyna (Kowalczyk) ovat kovia.

Saarinen hävisi kisan voittaneelle, jo toisen mestaruutensa ottaneelle, Marit Björgenille minuutin ja 11,3 sekuntia. Perinteisen jälkeen Saarinen oli neljäntenä 28,5 sekuntia kärjestä.

Alussa kaatunut Riitta-Liisa Roponen vaihtoi suksia 15. tilalla +1.17,7 kärjestä ja oli maalissa 14. +1.58,3.

- Kahdeksan arvokisojen kokemuksella tällainen hiihto pitää unohtaa nopeasti. Ei tällä kehuskella. Maanantaina on sitten ihan erilainen kilpailu, Roponen totesi.

Riikka Sarasoja oli suomalaista tyytyväisin sijoituttuaan 18. tilalle +2.42,1 kärjestä.

- Sellainen perusvarma, hyvä hiihto. Perinteisellä oli aika sumppu ja en päässyt peeseihin. Vapaalla jouduin hiihtämään käytännössä yksin omaa hiihtoa.

Krista Lähteenmäen suksi ei toiminut halutulla tavalla ja sijoitukseksi tuli 31. +3.41,1 Björgenistä.

Päävalmentaja Magnar Dalen totesi, ettei joukkue pystynyt parhaaseensa.

- Odotin kolmella naisella olevan mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon, mutta tänään ei ollut paras päivä. Pystymme parempaan.

Björgen, Kowalczyk ja Johaug repäisivät jo perinteisen osuudella eroa muuhun joukkoon. Björgen lähti lopullisesti omille teilleen noin 2 kilometriä ennen maalia ja otti jo kisojen toisen kultansa.

Ruotsin Charlotte Kalla oli neljäs, Italian Marianna Longa viides ja Saksan Nicole Fessel kuudes.

Viidellä naisella maanantain kilpailuun


Suomi saa maanantaiseen naisten 10 km perineisen tyylin kilpailuun viisi edustajaa Aino-Kaisa Saarisen ollessa puolustava maailmanmestari.

Saarisen lisäksi kisaan lähtevät Krista Lähteenmäki, Riitta-Liisa Roponen, Pirjo Muranen ja ensimmäisen MM-starttina aikuisten tasolla tekevä Kerttu Niskanen.
 
--
Toni Flink
Suomen Maastohiihto ry
Maajoukkueen tiedottaja MM-Oslo 2011
Press Manager Cross-Country Skiteam Finland WC 2011

+ 358 40 147 4148 (Oslo 17.2.-7.3.)
+358 40 777 3396 (Suomessa)
skype: toni.flink
toni.flink@gmail.com