Uutisen päiväys

5.2.2006← Takaisin

Suomalaisnaiset neljänsinä nuorten MM-kisojen viestissä

Suomen joukkue sijoittui neljänneksi Norjan, Ruotsin ja Venäjän jälkeen alle 20-vuotiaiden sarjassa nuorten MM-kilpailuissa Slovenian Kranjissa.

Suomen joukkue jäi voittajista lopulta 36,7 sekuntia. Joukkueessa hiihtivät Ulla Kiili, TiinTaskinen, Noora Virtanen ja Satu Annila. Pronssimitalista suomalaiset jäivät lopulta vain reilut 20 sekuntia.

Suomi taisteli pitkään jopa voitosta, sillä Kiili toi joukkueen ensimmäiseen vaihtoon johtoasemassa. Ankkurina hiihtänyt Annila oli varsin tyytyväinen kisan päätyttyä.

- En päässyt kenenkään peesiin, vaikka yritinkin, koska vauhti oli tällä kertaa oli liian rajua. Hyvin kulki, kyllä tähän pitää tyytyväinen olla, Annila sanoi.

Toiseen vaihtoon tultaessa Suomi oli pudonnut kolmanneksi Norjan ja Venäjän jälkeen, mutta toisella osuudella viestiä vieneen Taskisen mielestä sivakoiminen sujui mainiosti.

- Suksi luisti todella hyvin. Sijoitus on hyvä, mutta harmittaa vain, kun se ei pronssimitali kuitenkaan kauaksi jäänyt, Taskinen kertoi.

Alle 20-vuotiaiden valmentaja Mika Tuononen oli iloisin mielin maalialueella kilpailun päätyttyä.

- Tänään me osoitettiin, ettei me ihan huonoja olla. Voisi sanoa, että tämä oli kisojen paras päivä tähän mennessä. Paljon paremmin, kuin mitä osattiin odottaa. Tytöiltä varsinkin aivan loistavaa venymistä, Tuononen jutteli.

 

Tulokset:

http://www.pflanzl.info/