Uutisen päiväys

31.12.2008← Takaisin

Suomalaismiehillä toivottua vaisumpi päivä Nove Mestossa

    Tour de Skin neljäs osakilpailu Tshekin Nove Mesto na Moravessa ei sujunut suomalaiskaksikolta parhaalla mahdollisella tavalla, sillä 15 kilometrin perinteisen kisassa Matti Heikkinen oli 34:s ja Sami Jauhojärvi 40:s.

    Kilpailun voitti Saksan Axel Teichmann, mutta kokonaiskilpailun johdossa säilyi keskiviikkona 15:nneksi sijoittunut Sveitsin Dario Cologna. Jauhojärvi putosi 21:nneksi, eroa Colognaan on ennen kolmea viimeistä osakilpailua 1.26,6. Heikkinen on 34:ntenä (2.41,6).

    ”Ei vaan lähtenyt. Kun mies on huono niin se on huono. Kilometri startista Andrus (Veerpalu) oli 3. kierroksella ja Pietro (Piller Cottrer) toisella, ja sain täysillä tehdä töitä että pysyin siinä. Se oli sellainen hälytys, mutta joskus se on lähtenyt kulkemaan (myöhemminkin). Nyt tuli sitten kolmannella kierroksella romahdus”, Jauhojärvi tunnusti tietysti harmissaan mutta sen kummemmin selittelemättä.

    ”Se oli tämä Touri tässä, mutta toivottavasti nyt kulkee edes Fiemmen 20 kilometriä ja lähdetään hakemaan hyviä sijoituksia”, Jauhojärvi sanoi.

    ”Sellaista tasaista oli, ei lähtenyt hyvin eikä huonosti. Ero tänään (1.17,2) ei ole älytön, mutta liikaa. Taistelu etupenkkipaikasta jatkuu, huomenna on sprintissä tavoitteena pisteitä. Tour on vielä sujunut helposti, eikä väsytä. Mutta veikkaan että huomenna sprintin ja Val di Fiemmeen matkustuksen jälkeen väsyttää. Onneksi perjantaina onkin sitten lepopäivä”, Heikkinen mietti ensimmäistä Tour de Skitään, joka on jo voiton puolella.

    Tour de Skin viides osakilpailu torstaina on vapaan hiihtotavan sprintti, joka hiihdetään myös Nove mesto na Moravessa.

    Tulokset ja Tour de Skin kokonaistilanteet: http://www.fis-ski.com