Uutisen päiväys

30.11.2008← Takaisin

Suomalaisjuhlat naisten kympillä - Saariselle uran toinen cup-voitto

Aino-Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen veivät kaksoisvoiton perinteisen hiihtotavan kympillä Rukalla. Hienoa suomalaispanosta täydensi Pirjo Muranen, joka sijoittui kymmenenneksi. Saarinen nousi voiton myötä ensimmäisen kerran urallaan cupin johtoon.

Saarisen ja Kuitusen erotti lumisateessa 3,8 sekuntia. Kolmanneksi ylsi Norjan Marit Björgen, joka hävisi Saariselle 7,3 sekuntia. Voitto oli Saariselle uran toinen maailmancupissa, lisäksi hän on voittanut yhden osakilpailun Tour de Skissä. Joka kerralla Kuitunen on ollut toinen.

”Tämä oli loistava päivä Suomelle! Palkintopallille yritin ja tuli voitto, kaksoisvoitto vielä hienompi. Kyllä tämä menee ihan huippufiiliksiin. Taktiikkana oli hiihtää ensimmäiset kaksi kilometriä rennosti. Tiesin aikalailla hyvin tilanteen”, Saarinen iloitsi.

”En ole vielä huippukunnossa, parempaa on tiedossa”, cup-johtajan keltapaitaan pukeutunut Saarinen vinkkasi ja vastasi kokonaiscupin voitosta kyselleille:

"Rauhassa edetään."

Kuitusen hiihto oli tuntemuksiltaan paranemaan päin. Viime kaudella Kuitunen tottui hiihtämään kilpailun viimeisenä hyvissä tarkkailuasemissa, nyt hänen takaansa lähti vielä iso joukko kovia nimiä, mikä toi hieman takajättöisesti tietoa tilanteen kehittymisestä.

"Lopussa sain jo hyvin irti, viimeisellä 2 kilometrillä lähti jo kulkemaan. Silloin tuntui, että nyt avautuu. Sitä ennen en saanut itseäni ahtaalle", Kuitunen tuumi.

Muranen iloitsi jaksaneensa hyvin loppuun asti. Muita suomalaisnaisia ei pisteille yltänyt, mutta nuori Krista Lähteenmäki täydensi hyvän cup-viikonloppunsa olemalla ensimmäinen ilman pisteitä jäänyt hiihtäjä (31:s).

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Ranskan La Clusaz’ssa ensi viikonloppuna.