Uutisen päiväys

24.2.2008← Takaisin

Suomalaishyppääjille hopeaa lentomäen MM-kisoissa. Itävallalle voitto, Norja kolmas

Suomen mitalitavoite täyttyi kun joukkue Janne Happonen, Harri Olli, Matti Hautamäki ja Janne Ahonen otti hopeaa lentomäen MM-kisojen joukkuekilpailussa. Itävalta otti voiton 1553,3 pisteellä. Suomen pisteet olivat 1477 ja Norjan 1453,2.

Itävallan asema ei ollut uhattuna missään vaiheessa. Joukkueessa hyppäsivät Martin Koch, Thomas Morgenstern, Andreas Kofler ja lauantain maailmanmestari Gregor Schierezauer. Hän oli tänäänkin päivänä paras hyppääjä.
Suomi kisasi hopeasta lentomäen edellisen mestarin, Norjan kanssa. Sijoitukset vaihtelivat kisan aikana, mutta lopulta ero oli Suomen hyväksi 23,8 pistettä. Norjan joukkueessa hyppäsivät Björn-Einar Romören, Anders Bardal, Tom Hilde ja Anders Jacobsen.
"Keula oli märkä, viimeiset kaksi metriä piti olla tosi tarkkana. Toisella olin pyörähtää yli," kommentoi Suomen joukkueen aloittaja Janne Happonen, joka oli kisan paras suomalainen. Hänen molemmat hyppynsä kantoivat yli 200 metriä, 205,5 ja 201,5 metriä. "Olen näihin kisoihin hyvin tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin," puijolainen tuumi ja sanoi hyvin tyytyvänsä hopeaan. "Kultahan se eilisen ja koekierroksen jälkeen oli tavoitteena, mutta tämä oli kyllä pedattu Itävallalle, kun vauhdit laskettiin niin alhaisiksi."
Suomalaisista toisena startannut Harri Olli hyppäsi koekierroksella pidemmälle kuin kukaan muu, huimat 216 metriä ja sai suomalaisodotukset entisestään nousemaan. Miehen ensimmäinen hyppy jäi kuitenkin 176 metriin ja se sai hänet tuttuun tapaansa puhisemaan: "Se ensimmäinen hyppy näistä kisoista jäi harmittamaan. Kun mäen HS piste on 213 metrissä, ei noilla nopeuksilla pystytä hyppäämään lähellekään ja oli samoilla linjoilla Happosen kanssa vauhtien sopimisesta itävaltalaisille. Ollin toinen hyppy kantoi 196 metriä ja oi kierroksen paras.
Kolmantena hypännyt Matti Hautamäki ylti ensimmäisellään 177,5 metriin ja toisella rikkui 200 metriä, 201,5 metriä. Se oli kierroksen kolmanneksi paras hyppy. Hautamäki piti kaiken aikaa joukkuemäkeä päätavoitteenaan ja täytti paikkansa erinomaisesti. Tuloksena kaulaan ripustettiin hopeamitali.
Suomen ankkuri Janne Ahonen ei ollut alkuunkaan tyytyväinen hyppyihinsä, jotka kantoivat 195,5 metriä ja 194 metriä. "Onneksi norjalaisillakin oli epäonnea, mitali on aina mitali."

Lentomäen MM-kisojen viimeinen päivä Obersdorfin mäkimontussa oli lähes kuuma. Jotkut uskaliaat ottivat aurinkoa ihan tosissaan ja kaikille toppatakit olivat aivan liikaa. Edelleen täyttä kevättä. "Tulee sitä lunta vielä ja paljon," sanoi kuitenkin kuljettaja paluumatkalla hotelliin, paljasjalkainen oberstdorfilainen.