Uutisen päiväys

16.1.2009← Takaisin

Suomalaishiihtäjät jäivät puolivälieriin Whistlerissä

    Suomalaishiihtäjät eivät yltäneet puolivälieriä pidemmälle Vancouverin esiolympialaiset avanneessa perinteisen sprintissä Whistlerissä.

    Neljästä maailmancupin pisteille hiihtäneestä suomalaisesta Kirsi Perälä oli parhaana 18:s, miesten kaksikosta Jesse Väänänen oli 19:s. Voittoihin hiihtivät Slovakian Alena Prochazkova ja Ruotsin Emil Jönsson.

    Perälä oli karsinnan yhdeksäs, mutta jäi puolivälierässään lopulta neljänneksi eikä selvinnyt ajallakaan jatkoon.
    ”Aika-ajo lähti ihan hyvin ja yllättävän kevyesti jaksoin. Aika-ajon jälkeen oli jotenkin tosi paha olo, mutta siitä kuitenkin palauduin hyvin. Puolivälierässä ei ollut suksessa (tarpeeksi) pitoa, jäin pitkässä ylämäessä. En saanut rytmistä kiinni. Nousin sitten neljänneksi lopussa”, Perälä harmitteli kilpailuaan, jossa hän tunsi hiihtonsa hyväksi.
    Jatkoon karsinnasta pääsi myös Riikka Sarasoja, joka kaatui laskussa, jäi eränsä viimeiseksi ja oli lopputuloksissa 27:s. Kolmas kilpailussa mukana ollut suomalaisnainen Mona-Liisa Malvalehto oli 31:s.
    ”Olen tosi iloinen, että pääsin pertsalla hiihtämään eriä. Hyvin meni ylämäessäkin. Hyvä fiilis”, Sarasoja iloitsi ja harmitteli vain kaatumiseen johtanutta omaa virhettään.
    Sairastelleelle Väänäselle kilpailu oli ensimmäinen lähes neljään viikkoon. Jyväskyläläistä ilahduttivat kilpailukuntoon toipumisen lisäksi cupin pisteet ja tulevien olympialaisten puitteet kokonaisuudessaan.
    ”Oli intoa päästä kilpailemaan. Aika onnetonta oli hiihto, tasuri (tasatyöntö) oli vielä ihan ok, mutta vuorohiihdossa ei mitään. Kuitenkin, oli kiva hiihtää kilpaa”, Väänänen huokaisi.
    Niklas Colliander otti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteensä, kun vantaalainen sivakoi lopulta 26:nneksi. Vantaalainen iloitsi pisteistä, mutta:
    ”Siihen (pisteisiin) voi olla tyytyväinen, se on ainoa asia, mihin voi olla. Olen tosi väsynyt, tuntui todella oudolta hiihtää kilpaa. En ollut ihan hereillä, olin hapoilla, vaikka ei edes oltu paljon hiihdetty”, Colliander hämmästeli.
    Whistlerin maailmancupin kilpailuista puuttuu iso joukko maailman huippuhiihtäjiä, muun muassa naisten cupin kärkikaksikko Aino-Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen. Lauantaina Whistlerissä hiihdetään yhdistelmäkilpailut, johon starttaavat kaikki paikalla olevat viisi suomalaishiihtäjää.

    Tulokset: www.fis-ski.com