Uutisen päiväys

3.3.2008← Takaisin

Suomalaiset puhdistivat pöydän veteraanien MM-kilpailuissa Taivalkoskella

    Veteraanien MM-kilpailut mäkihypyssä ja yhdistetyssä saatiin päätökseen Taivalkoskella lauantaina 1.3. Taivalkoskella nähtiin suomalaisjuhlaa mm. 22 kultamitalin merkeissä.

    Kisat olivat totaalista isäntämaan ilotulitusta. Suomalaiset haalivat 22 kultaa, 13 hopeaa
    ja 10 pronssia eli yhteensä peräti 45 mitalia, mikä on lähes puolet koko jaossa olleesta mitalimäärästä.

    Kolmoisvoittojakin kertyi viisi, ja joukkuemäki voitettiin lähes 240 pisteen erolla ennen Norjaa.

    Arsi Sjögren haali kaikkiaan neljä kultaista mitalia sarjassa 50-54-vuotiaat, Veijo Stranden kolme kultaa sarjassa 45-49-vuotiaat ja Pentti Rautiainen niinikään kolme kultaa sarjassa 55 – 59- vuotiaat.

    Kisat saatiin viedä läpi upeissa olosuhteissa koko viikon osalta. Mäet olivat mainiossa kunnossa ja ilmat suosivat. Mukana oli reilut 180 hyppääjää 11 eri maasta, vanhimmat 74-vuotiaita. Kisat hypättiin kolmessa mäessä, HS40, HS53 ja HS80. Lisäksi kisattiin yhdistetyssä sekä henkilökohtaisesti että ensi kertaa myös joukkuekilpailu, joka tosin oli vielä testikilpailu, mutta ensi vuonna jo virallinen.

    Myös yleisö löysi tiensä mäkimonttuun, paljolti Matti Nykäsen ansioista. Parhaimmillaan kisoja seurasi reilut 500 katsojaa, ja ison mäen sekä henkilökohtainen että joukkuemäki välitettiin suorana netti TV:n kautta kaikkialle maailmaan.

    Koosteet kilpailuista löytyvät osoitteesta www.neoarena.fi, ja tulokset osoitteesta www.taivalvaara.fi

    Kuluva talvi on herättänyt Nykäsen ohella useita muita entisiä hyppääjiä uudellen lajin pariin Suomessa ja toivottavasti ensi talvena Saksan Rupoldhingissa nähdään myös keski-euroopasta lisää ”uusvanhoja” mäkimiehiä taistelemassa MM-mitaleista Matin ja muiden suomalaisten kanssa.

    Tämä upea suomalaisten menestys varmistaa myös sen että koko Suomen mäkiveteraanien valmentajakolmikko jatkaa tehtävissään myös tulevalle kaudelle.