Uutisen päiväys

28.11.2008← Takaisin

Suomalaiset miehittivät mäkihypyn karsinnan kärjen

    Suomalaishyppääjät olivat hyvässä vireessä mäkihypyn torstain karsinnassa. Melko hyvissä olosuhteissa käydyn karsinnan parhaasta suorituksesta vastasi Matti Hautamäki. Kalle Keituri jatkoi hyvää suomalaispäivää ollen toinen. Karsinnan kolmanneksi hyppäsi Venäjän Dimitri Vasiljev.

    Matti Hautamäki oli tyytyväinen 135 metriä kantaneeseen hyppyynsä ja lähtee hyvillä mielin lauantain kilpailuun.

    ”Mukavalle ja rennolle tuntui heti ensimmäisestä harjoitushypystä lähtien. Ei pitäisi olla mitään suurempia ongelmia. Samat rutiinit kuin joka päivä eikä tuudittauduta siihen, että pitkä hyppy tulee automaattisesti”, Hautamäki painotti.

    Kalle Keituri räväytti karsinnan toiseksi pisimmän hypyn jääden vain puoli metriä Matti Hautamäestä. Saksaan muuttanut Keituri oli tyytyväinen tasaisuuteensa. Lauantain kisaan mäkimies haluaisi lisää rentoutta ja sitä kautta hyppyihin tulisi lisää pituutta.

    ”Hyppyjen laatu on ollut kesästä asti samaa sekä kilpailuissa että harjoituksissa. Tasaisen hyvää tekemistä on ollut. Tämä oli ensimmäinen koitos pitkään aikaan, joten oli vähän ylimääräistä jännittämistä”, Keituri sanoi.

    Suomen maajoukkueeseen palannut Harri Olli oli karsinnan neljäs 132 metriä kantaneella hypyllään.

    ”Tärkeintä oli, että päästiin lauantain kilpailuun mukaan. Sehän on karsinnan tarkoitus. Ajoituksen kanssa oli pientä ongelmaa”, Olli sanoi.

    Ville Larinto hyppäsi 123 metriä ja oli karsinnan kuudestoista. 18-vuotias nuorukainen oli tyytyväinen karsinnan tulokseen ja lähtee lauantain kisaan luottavaisin mielin.

    ”Ajoituksessa oli pientä ongelmaa, mutta eiköhän se saada kuntoon. Toivottavasti oma hyvä tekeminen saadaan mukaan kilpailuun”, Larinto totesi.

    Myös Tami Kiuru, Mika Kauhanen sekä Sami Niemi selvittivät tiensä lauantain kilpailuun.