Uutisen päiväys

29.8.2008← Takaisin

Suomalaiset mäkijuniorit menestyivät Puolan Zakopanessa

Mäkihypyn kesä GP:n lisäksi järjestettiin Puolan Zakopanessa FIS Youth cupin osakilpailu.

Suomen joukkueessa kilpailivat Ounasvaaran Hiihtoseuran Sami Saapunki, Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä ja Kuusamo Erä-Veikkojen Leevi Hyrkäs.

Osakilpailun voitto meni Puolaan, mutta Suomen Jarkko Määttä oli hienosti toisena ja Sami Saapungin kolmas sija täydensi suomalaisten päivän. Leevi Hyrkäs jäi sijalle 24.

- Pojat hyppäsivät karsinnoissa ja koekierroksella parhaat hyppynsä, mutta kisoissa he eivät saaneet täydellistä onnistumista. Todella upea kisa oli tänään ja pojatkin olivat tyytyväisiä, joukkueenjohtaja Pasi Saapunki toteaa tyytyväisenä.

Youth Cup päättyi Puolaan, mutta suomalaisten tavoite päihittää puolalaiset hyppääjät jäivät tällä kertaa vain haaveeksi. Jokaisessa osakilpailuissa löytyi Puolasta parempi hyppääjä.

- Illalla päästään katsomaan miesten esityksiä, ja pojatkin pääsevät pokkaamaan palkintonsa tuhansien ihmisten edessä. Tunnelma täällä on aivan mahtava, Saapunki ihailee.

Nuorissa suomalaishyppääjissä on potentiaalia menestyä tulevaisuudessakin. Youth cup on Määtältä ja Saapungilta lopullisesti ohitse.

- Jarkko ja Sami siirtyvät kilpailemaan seuraavaan sarjaan, koska Youth cup on tarkoitettu 94 syntyneille. Samalla tässä vietettiinkin heidän osalta jäähyväiskisoja, Saapunki kertoo.

Joukkueenjohtaja toteaakin, että hyvä kun pojilla jäi ja riittää nälkää sekä haastetta.

Youth Cupin osakilpailu hypättiin HS72-mäessä, ja kilpailuissa oli mukana 14 maata sekä yli 50 hyppääjää.

Lisää tietoa löydät www.fis-ski.fi