Uutisen päiväys

18.12.2008← Takaisin

Suomalaiset jäivät finaalien ensimmäiselle kierrokselle parikumpareiden avauksessa

    Freestylehiihdon kumpareiden maailmancup avattiin Ranskan Meribelissä parikumparekilpailulla. Suomalaisia ei palkintopallille noussut, mutta Harri Kyllösen ja Tapio Luusuan otteet antavat odottaa menestystä kauden seuraavissa kilpailuissa. Kyllönen laski parhaana suomalaisena sijalle 12 ja Luusua oli sijan heikompana 13.

    Harri Kyllönen oli paras suomalainen aamupäivän karsinnassa. Finaaliin tiensä selvitti miesten 16 parasta laskijaa, joista Kyllönen laski sijalle seitsemän ja Luusua sijalle yhdeksän. Muut suomalaiset eivät selviytyneet loppukilpailuun. Eemeli Kallas oli 19. Arttu Kiramo 29 ja Janne Salonen laski sijalle 40.

    Finaaleissa suomalaiskaksikon Kyllönen ja Luusua tie katseksi kuitenkin jo ensimmäiselle kierrokselle. Kyllöselle sattui ensimmäisen hypyn jälkeen pieni virhe, joka pudotti hänet vastustajan kyydistä.

    ”Vähän jäi takapainoon hypyn jälkeen ja sitä myötä liike jaloista myöhästyi. Ei siinä ollut muuta mahdollisuutta kuin vetää vähän leveäksi. Harmittaa tietty, kun karsinnat meni niin hyvin ja nyt jäi finaalit yhteen kierrokseen”, Harri Kyllönen kommentoi finaalilaskuaan.

    Tapio Luusua laski finaaleissa ehjän suorituksen, mutta hävisi vastassa olleelle yhdysvaltalaiselle Patrick Deneelle muutaman metrin.

    ”Mielellään oisin ollut jatkossa, lasku oli muuten hyvä, mutta kaveri oli pari metriä nopeammin maalissa onnistuneella laskulla. Jos jossain kohti ois laskenut vähän nopeammin niin oisin ollut jatkossa, mutta sitä en tiedä missä kohti olisi pitänyt laskea nopeammin. Tämä on dualia. Ei riitä, että laskee hyvin, vaan pitää olla ennen kaveria maalissa” Tapio Luusua analysoi.

    Suomen maajoukkueen päävalmentaja Pekka Lehtikallio oli kuitenkin suhteellisen tyytyväinen päivän tulokseen:

    ”Huomattavaa parannusta viime kauteen nähtävissä koko joukkueesssa. Tasoa pitää kuitenkin nostaaja kolmen joukkoon meillä on miestä saatava seuraavissa kilpailuissa. Mutta ei tästä kaikenkaikkiaan mikään paha mieli jäänyt. Varmasti näemme vielä tällä kaudella kolme suomalaista loppukilpailussa, treeniä vaan lisää niin hyvä tulee.

    Myös lajijohtaja Marko Mustonen näki paljon hyviä asioita tämän päivän kilpailussa:

    ”Laskijat näyttivät nyt, että mahdollisuudet kymmenen sakkiin on laskea ja sitä kautta myös palkintopallille. Tänään kolme miestä 20 parhaan joukkoon on oikein hyvä saavutus ja erityisesti Kyllösen Harrin otteissa oli paljon hyvää. Parikumpareet ovat aina vähän vaikea laji, tänään ei ehkä oltu ekalla kierroksella ihan hereillä, mutta hyvä tulos kaikenkaikkiaan”.

    Kilpailun voittoon laski Pierre-Alexander Rousseau Kanadasta, kukistaen finaalissa maanmiehensä Alexandre Bilodeaun. Kamppailun palkintokorokkeen kolmannesta sijasta vei Anthony Benna Ranskasta ja neljännelle sijalle laski Alexandr Smyshlauav Venäjältä.