Uutisen päiväys

9.3.2007← Takaisin

Suomalaiset hyvissä asemissa mäen jälkeen Salpausselän yhdistetyssä

Kolme suomalaista on kymmenen parhaan joukossa Gundersen-yhdisetyn mäkiosuuden jälkeen. Hannu Mannisella kirittävää.

Norjan Espen Rian oli molemmissa hypyissään selvästi paras yhdistetyn mäkiosuudella. Suomalaisista paras oli Janne Ryynänen. Hän oli kolmas kahdella 125 metriä kantaneella hypyllään. Jaakko Tallus on sijalla viisi ja Anssi Koivuranta on seitsemäntenä. Hänen eronsa kärkeen on hiihdossa 47 sekuntia.

Maailmancupin voiton varmistamista hakeva Hannu Manninen ei saanut hyppyihinsiä riittäävästi pituutta.
- Hypyissä ei ollut mitään varsinaista vikaa. Jostain syystä hyppy vain tuli alas kuin kivi, kertoi Manninen.
- Olosuhteet kyllä olivat sellaiset, että mitään apuja ei tullut, hän jatkoi ja sanoi ja arveli "painavan miehen tulevan nopeammin alas".

Hannu Manninen on 26:s ja ero kärkeen on 2,30, mikä merkitsee, että mitaisijiolle yltääkseen hänen on todella puristettava Salpausselän raskaalla 15 km:n matkalla. Maailmancupissa Mannisen jälkeen toisena oleva Itävallaan Cristoph Bieler hyppäsi mainiosti. Hän on mäen jälkeen toinen ja lähee ladulle kaksi minuuttia Mannisen edellä. Mannisen tuntumassa sen sijaan ovat Itävallaan Felix Gottwald ja Norjan Magnus Moan, jotka maailmancupin kolmantena ja neljäntenä myös sinnittelevät rovaniemeläisen kanssa mc-voitosta. Lähdössä Moan on 12 sekuntia ja Gottwald kahdeksan sekuntia suomalaisen edellä. Tuore maailmanmestari Ronny Ackerman on reilun puolen minuutin päässä Mannisen edellä.

Tulokset. www.fis-ski.com