Uutisen päiväys

4.10.2004← Takaisin

Suomalaisen alppihiihdon asema FIS:ssä on vahvistunut

Viikonloppuna Zûrichissä, Sveitsissä pidetyissä FIS:n alppihiihtokokouksissa päätettiin, että Suomessa pidetään Levillä maaliskuussa 2006 järjestettävien naisten maailmancupin osakilpailujen lisäksi kaudella 2005-06 myös Eurooppa-cupin kilpailuja.

Ko. kauden EC-ohjelmassa on naisille Suomessa kaksi pujottelu- ja kaksi suurpujottelukilpailua. Alkamassa olevalla kaudella ´miesten Eurooppa-cupin suurpujottelut ovat 1. ja 2. joulukuuta 2004 Levillä.

Suomen joukkueiden valmentajat radanmerkkaajina

Kauden 2004-05 maailmancup-avauksessa Söldenissä lokakuussa Suomen miesten joukkueen päävalmentaja Christian Leitner toimii suurpujottelun toisen kierroksen radanmerkkaajana. Hän merkkaa radan myös miesten pujottelun ensimmäiselle kierrokselle Wengenissä, Sveitsissä 16.tammikuuta.2005. Miesten joukkueen kakkosvalmentaja Pasi Laitakari merkkaa suurpujottelun ensimmäisen laskun radan Adelbodenissa, Sveitsissä 11. tammikuuta. Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Michael Bont merkkaa ratoja Semmeringin pujottelussa 29. joulukuuta sekä suurpujottelun maailmancupin finaalissa Lenzerheidessa, Sveitsissä 13. maaliskuuta 2005.

Uutta alppihiihdossa

Tulevilla kausilla alppihiihdon Eurooppa-cupia tullaan järjestämään myös Venäjällä ja Kreikassa.

FIS on tuomassa ohjelmaan uudenlaista alppiyhdistettyä, jossa kilpailu vietäisiin läpi yhtenä päivänä. Pujottelussa on yksi lasku normaalilla pujotteluradalla. Syöksy lasketaan erikoissyöksyä lyhyemmällä radalla. Tulos on molempien laskujen yhteisaika. FIS on ottamassa lajin MM-kisojen ohjelmaan ja esittää sitä myös olympialajiksi.