Uutisen päiväys

28.7.2008← Takaisin

Strandvall loukkaantui Auren leirillä

Maajoukkuehiihtäjä Matias Strandvall loukkaantui maanantaina kaaduttuaan rullasuksilla leirillä Norjan Auressa. Strandvallin vasemmassa kyynärpäässä on pieni murtuma, mikä tietää Tampereella asuvalle vaasalaishiihtäjälle arvioilta ainakin kolmen viikon kipsijaksoa

”En oikein tiedä, mitä siinä tapahtui. Korjasin juomavyötäni ja sauva jäi metalliseen kaiteeseen kiinni. Sauva olisi normaalisti katkennut, mutta nyt se repäisi jotenkin ja siinä meni hihna poikki. Se oli aika kova nykäisy ja löin sitten kyynärpäätä jotenkin asfalttiin. En uskonut, että siinä mitään on, mutta menin lääkäriin ja röntgenissä todettiin pieni murtuma kyynärpäässä”, viime kaudella ensimmäisen kerran urallaan maailmancupissa palkintopallille yltänyt Strandvall kertaa epäonnista rullahiihtolenkkiään.

Lääkärit suosittelivat Strandvallille kipsijakson ajalle mieluiten lepoa, mutta hän arveli pystyvänsä tekemään toipilasaikanaan kävelyä, kuntopyöräilyä ja kuntosaliharjoittelua. Strandvall ei vielä maanantai-iltana ollut täysin varma, jääkö hän Aureen 3. elokuuta päättyvän leirin loppuun asti.

”Täällä olisi kyllä pitkää nousua, mitä ei Suomesta löydy”, 23-vuotias Strandvall mietti kävellen tehtävää harjoittelua ajatellen.

Strandvallin vasen käsi on ollut paketissa kerran aikaisemminkin, kun hän ala-asteella ollessaan loukkasi myös kyynärpäätään. Tuolloin murtuma oli tosin eri kohdassa.