Uutisen päiväys

22.11.2008← Takaisin

Spomac FIS pujottelun voitot Suomeen ja Japaniin

    Alppihiihdon kotimaan kilpailukausi pyörähti käyntiin loistavissa olosuhteissa Kuusamon Rukatunturilla. Lauantain Spomac FIS pujottelu tarjosi hyviä suorituksia Rukan Eturinne Kakkosessa, joka oli palkitettu betonikovaksi. Kilpailun voitot menivät Japaniin ja Suomeen, kun naisten kilpailun voitti Japanin Hiromi Yumoto ja miehissä voiton vei Joonas Räsänen.

    Naisten kilpailua väritti lukuisat ulosajot, ensimmäisellä kierroksella keskeyttämään joutui esimerkiksi Levin maailmancupissa mukana olleet Kristiina Rove ja Emma Happonen. Kilpailun palkintokorokesijat menivät Hiromi Yumoton lisäksi Sveitsin Sophie Hostettelerille (+0.34 sekuntia voittajasta) ja Viron Tiiu Nurmbergille (+0.48). Paras suomalainen naisten kisassa oli viidenneksi sijoittunut Laura Nevalainen.

    Miesten kilpailua hallitsivat suomalaiset. Kymmenen parhaan joukkoon onnistui kiilaamaan ainoastaan kaksi ulkomaalaista, toiseksi laskenut Japanin Yasuhiro Ikuta ja seitsemänneksi sijoittunut Takuya Watanabe, myöskin Japanista. Tahkon alppikoulussa laskevan Joonas Räsäsen ja Yasuhiron (+0.40) lisäksi palkintokorokkeelle nousi Tuomas Huttunen (+0.86).

    ”Hienoa asia tuloslistaa katsoessa on se, että vuonna 1993 syntyneitä poikia on jatkanut juniorisarjoista todella hyvin, näihin FIS sarjoihin. Meillä on tulossa vahva uusi sukupolvi juuri tässä ikäluokassa”, Alppihiihdon kenttä- ja koulutuspäällikkö Petri Lindén totesi.

    Sunnuntaina Rukalla jatketaan Spomac FIS pujottelua ja luvassa on hieman uutuutta rinteeseen, kun kilpailussa testataan syksyllä FIS:ssä läpi mennyttä sääntömuutosta, jossa käännös merkitään vain yhdellä kepillä. Koko kiertue on myös tänä vuonna saanut uuden yhteistyökumppanin, kun nuoria urheilijoita tukeva Spomac Oy lähti mukaan FIS kilpailuihin, Tämä tuo uutuutena myös rahapalkinnot FIS kilpailuihin, kun FIS kiertueen kokonaisvoittaja vastaanottaa stipendin palkinnoksi menestyksestä.