Uutisen päiväys

8.1.2005← Takaisin

Slovenian Maze naisten suurpujottelun kärjessä ennen kanadalaisia – Poutiainen kuudes

Slovenian Tina Maze otti kauden toisen voittonsa alppihiihdon maailmancupin suurpujottelussa. Italian Santa Caterinassa seuraavat sijat menivät Kanadaan Genevive Simardin ja Alison Forsythin toimesta.

Suomen Tanja Poutiainen piti maailmancupin kokonaiskilpailun ja suurpujottelucupin kärkipaikkansa sijoituttuaan kuudenneksi yhdessä kovan kilpakumppaninsa Ruotsin Anja Pärsonin kanssa.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Poutiainen oli neljäntenä 0.55 nopeimmin laskeneen Mazen jälkeen. Suomen naisten valmentajan, sveitsiläisen Michael Bontin merkkaama rata ei ollut onnekas ensimmäisen kierroksen kärjessä laskeneista muille kuin kisan voittajalle, Tina Mazelle.  Hänelle toisen kierroksen viidenneksi nopein aika riitti yhteisajoissa kisan voittoon. Poutiainen oli toisella kierroksella vasta 20:ksi nopein. Yhteisaika kuitenkin riitti kuudenteen sijaan, kun muutkaan toisen kierroksen lopulla laskeneet eivät onnistuneet. Kolmantena ollut Micaela Kirchgasser oli lopputuloksissa vasta 13:s ja toisena ollut itävaltalainen Micaela Hosp ajoi ulos. Poutiaisen uhkaajana suurpujottelucupissa ollut Anja Pärson hävisi ensimmäisellään Poutiaiselle 0,12 mutta oli toisellaan sen verran parempi, että lopulta ystävykset jakoivat kuudennen sijan.

- Mitään varsinaisia virheitä Tanja ei tehnyt, muut vain menivät tänään kovempaa, totesi naisten valmentaja Pasi Martikainen kilpailun jälkeen ja muistutti, että kuudeskin sija on hyvä sijoitus, vaikka Tanjan kohdalla tällä kaudella ollaankin totuttu parempaan ja sunnuntain pujottelussa mahdollisuudet palata palkintopallille ovat jälleen erinomaiset.

Toisen kierroksen nopein oli Kanadan Allison Forsyth, mikä merkitsi hänelle nousua palkintopallille, kolmanneksi. Hänen edelleen kuitenkin kiilasi joukkuetoveri Genevive Simard. Kanadalaisia oli kilpailun toisella kierroksella peräti viisi – parempaan ylti vain Itävalta, joka sai kakkoskierrokselle peräti yhdeksän laskijaa. Onni itävaltalaisilla ei ollut toisella mukanaan: mm. toisena ollut Hosp ja kokenut Renate Götschl ajoivat ulos. Paras itävaltalainen oli Michaela Dorfmeister jaetulla kahdeksannella sijalla.

Bormion kisajärjestäjillä on vain vajaa kuukausi ennen MM-kisoja todellinen kenraaliharjoitus, kun he isännöivät peräti neljä naisten maailmancupin osakilpailua, kun tuleville MM-kisarinteille siirrettiin Saksan Berchtesgdenin lumettomuudesta myös suurpujottelun ja pujottelun maailmancupit aikaisemmin ohjelmassa olleiden syöksykisojen lisäksi. Näin Tanja Poutiainen ja kumppanit saivat hyvää tuntumaa uuteen Deborah Compagnoni –rataan sopivasti ennen kauden arvokilpailuja.

Tulokset: www.fis-ski-com