Uutisen päiväys

27.9.2008← Takaisin

Sinettiseuraseminaari tarjoaa malleja ja vinkkejä nuorisotoimintaan

Nuoren Suomen Sinettiseuraseminaari palasi tänä vuonna kuivalle maalle, kun seuratoimijat kokoontuivat viikonlopuksi Tampereelle. Osallistujia on tänä vuonna jo yli 470, joukossa 23 edustajaa 17 hiihtoseurasta.

Avauspäivänä jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen pohti sitä, miten lasten ja nuorten valmentajien työtä seuroissa voidaan tukea. Jokainen valmentaja tarvitsee tukea, mutta tuen tarve vaihtelee.
”Paras tuli on valmentajasta välittäminen ja konkreettisen valmennusavun antaminen”, Jalonen sanoi.
Kommunikaatio, palautteen antaminen ja valmentajan arvostuksen nosto jollain tavoin palkitsemalla ovat kaikki asioita, joissa riittää kehitettävää.
”Tärkeää on myös kolleegoiden tuki ja neuvot. Kolleegat ovat kuitenkin se ryhmä, mitä arvostaa eniten.”
Jalonen lainasi myös jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Stuart Baxterin ajatusta ”rakasta voittamista enemmän kuin vihaat häviämistä”.
”Häviäminen kuuluu urheiluun ja siitä oppii lisää. Jos ottaa asiat liian vakavasti, yrittää liikaa kun pitäisi nauttia tilanteesta.”
LitT Timo Jaakkola Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden laitokselta alusti taitojen oppimisesta ja oppimaan ohjaamisesta. Tieteellistä puolta raottanut esitys toi seminaariväelle monia käytännönläheisiä ajatuksia siitä, miten taidon oppimista voidaan edistää. Hollolaisen lentopalloseura Salpiksen Timo Korkalainen kertoi käytännön vinkkejä ohjaajatoimintaan ja Nuoren Suomen Eija Alaja kertoi juniorivalmentajien palkitsemisen mahdollisuuksista. Sinettiseuramessuilla oli hiihtoväestä esillä Mikkelin hiihtäjät, joka esitteli tekniikkakilpailujen videokuvausta.

Sunnuntain ohjelmassa ovat lajien omat palaverit.